Polojasno
25°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Opozícia bude dnes odvolávať ministra Matoviča: Dlhoočakávaný konflikt je tu, tvrdí OĽaNO
Zdielať na

Opozícia bude dnes odvolávať ministra Matoviča: Dlhoočakávaný konflikt je tu, tvrdí OĽaNO

BRATISLAVA / Plán odvolať ministra financií predstavil Peter Pellegrini na tlačovej konferencii. Strana vyzbierala podpisy a návrh na mimoriadnu schôdzu podala do parlamentu. Rozhodnúť by sa malo dnes.

Rokovanie do neskorej noci? Zatiaľ čo cez deň k téme odvolávania zasadnú jednotlivé parlamentné výbory, mimoriadna schôdza a odvolávanie ďalšieho ministra, by sa udeje už dnes večer a je možné, že sa bude ťahať až do neskorej noci. 

OĽaNO to vidí jasne

"Dlhoočakávaný konflikt je tu: Matovič vs mafia," napísal poslanec Peter Pollák (OĽaNO), ktorý má byť podľa našich informácií blízkym človekom expremiéra Matoviča. Podľa poslanca sa Igor Matovič stane najbližšou obeťou odvolávania zo strany mafie a fašistov. "To zas bude nálož," pokračoval vo svojom príspevku na sociálnej sieti s tým, že zdôraznil, že nevie ako to u opozície funguje. Dokonca špekuloval, či si parlamentní odporcovia ťahajú paličky s menami ministrov. 

"Opozícia na to má samozrejme právo. Ale odvolávať za radom 4 ministrov (a to sa ešte šuškalo že budú chcieť odvolať aj premiéra Hegera) za vymyslené prepojenia a útočiť na ich rodiny je niečo odporné, na to sa naozaj odhodlá iba zúfalec," napísal Pollák a dodal, že bývalá vláda sa pretvaruje.

"Nikdy som si nemyslel, že sa budú hrať na ublížené neviniatka a tváriť sa, že to nie oni spustošili našu krajinu. Ale aj o tomto je politika a ako všetci vieme, snaha prežiť je silnejšia ako česť," dodal s tým, že stojí za Igorom Matovičom. 

Zdroj

Má minister koalíciu istú?

Pred krátkym časom sa Erik Tomáš vyjadril v TA3, že na odvolanie ministra financií nahováralo opozíciu viacero koaličných poslancov s tým, že v tomto prípade by mohlo byť odvolávanie úspešné. Je teda ťažké povedať či bude mať expredseda vlády isté všetky koaličné hlasy. Richard Sulík, líder koaličnej strany SaS, sa počas ich posledného konfliktu o štátnom rozpočte vyjadril, že Igor Matovič na ministerstve financií nemá čo robiť. Podarí sa Igora Matoviča odvolať? Uvidí sa dnes podvečer. 

Súvisiace články