Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Veľvyslanec Ondrejcsák: Vlastizradca je ten, kto máva vlajkou autokracií, adoruje diktátorské režimy a ohrozuje demokraciu
Zdielať na

Veľvyslanec Ondrejcsák: Vlastizradca je ten, kto máva vlajkou autokracií, adoruje diktátorské režimy a ohrozuje demokraciu

BRATISLAVA / Politické dianie v súvislosti s podpisom obrannej dohody s USA, ktorá je podľa odborníkov iba technikáliou, rozhnevalo ďalšieho kariérneho diplomata. Obvinenia z vlastizrady zásadne odmietol a ohradil sa aj voči šíreným klamstvám.

K súvislosti s obvineniami z vlastizrady zo strany opozície na čele so Smerom-SD a Hlasom v tesnom zváese sa ozval ďalší kariérny diplomat a veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Róbert Ondrejcsák. "Kto je tu vlastizradca a agent?" začal svoj príspevok na sociálnej sieti.  

"Teraz, keď sa našťastie podarilo schváliť obrannú dohodu s USA, by sme mali dať takpovediac doporiadku aj verejnú diskusiu. Lebo áno, my nemáme radi zbytočne silné slová, snažíme sa držať úroveň, ctíme si slobodu slova," uviedol kariérny diplomat, ktorý aktuálne pôsobí v Londýne a prezidentku Čaputovú sprevádzal na summite v Glasgowe. 
"A pritom trpíme, aby sme boli označovaní za agentov, vlastizradcov, aby o nás klamali, osočovali.
Ale aj ako tá tragédia zvaná parlamentná debata ukázala, dostali sme sa do bodu, kedy treba hovoriť otvorene... kto sú vlastizradcovia, extrémisti, agresori, agenti. Už nemienim počúvať, že som, že sme agenti, vlastizradcovia, lebo otvorene hovoríme o našich spojencoch, že berieme našu bezpečnosť vážne a označujeme krajinu útočiacu na suseda za agresora," pokračoval Ondrejcsák ďalej a dodal, že vlastizradca je ten, kto hazarduje s budúcnosťou svojej krajiny. 

"Vlastizradca je ten, kto máva vlajkou autokracií a adoruje diktátorské režimy a ohrozuje demokraciu u nás. Vlastizradca je ten, kto ohrozuje členstvo v EU a NATO. Vlastizradca je ten, kto podkopáva autoritu svojej vlastnej krajiny a oslabuje spojenectvá," poznamenal ďalej a doplnil, že agresor je ten, kto útočí na susedné krajiny.

"Agresor je ten, kto obsadí časť susednej krajiny. Agresor je ten, kto sa snaží obmedziť slobodu voľby a diktovať štátom a národom kam majú patriť. Agresor je ten, kto sa nám pravideľne vyhráža vojenskou silou. Agresor je ten, kto pravidelne cvičí, ako na nás zaútočiť. Agresor je ten, kto sa snaží podporou extrémistov podpopať našu demokraciu a stabilitu. Keď niekto dlhodobo klame, je na čase začať o ňom hovoriť pravdu," dodal na záver. 

Súvisiace články

Najčítanejšie