Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Juraj Šeliga (Za ľudí) k súdnej mape: Odvolávanie Márie Kolíkovej iniciovať nebudem
Zdielať na

Juraj Šeliga (Za ľudí) k súdnej mape: Odvolávanie Márie Kolíkovej iniciovať nebudem

BRATISLAVA / Podľa podpredsedu strany Za ľudí bolo chybou, že svoje výhrady k reforme justície neprezentoval dostatočne. Mária Kolíková (nom. SaS) si podľa Šeligu (Za ľudí) myslí, že je jediná, ktorá má patent na očistu justície. Všetky obvinenia o zaujatosti za ľudí Šeliga odmieta.

Reforma z dielne ministerky Márie Kolíkovej podľa podpredsedu Za ľudí nerieši rýchlejšie súdnictvo ani nezvyšuje transparentnosť. "Riešme procesné predpisy, elektronizáciu, manažment," vyratúval Šeliga na svojej tlačovej konferencii v Národnej rade. "Diabol je skrytý v detailoch," povedal na margo zásahov do justície, ktoré považuje za nebezpečné. 

Podľa Juraja Šeligu zdôraznil, že čo sa týka Márie Kolíkovej odmieta argument v štýle, že všetci sa mýlia a iba ona je stíhačka. "Tlačíte ma do politických odpovedí a nebudem nabiehať na túto vlnu," reagoval Šeliga na to, že odmieta Kolíkovej posielať tvrdé vyjadrenia. "Tlačovú konferenciu som zvolal, lebo som si uvedomil, že som málo a slabo komentoval svoje výhrady," povedal Šeliga s tým, že ešte v pondelok ich Richard Sulík vyhadzoval z koalície s tým, že načo sú im štyria poslanci. 

"Viete ako ma mrzelo, keď som čítal statusy Ondra Dostála a Jána Benčíka o tom, že sme pomaly korupčníci," posťažoval sa Juraj Šeliga. Kolíková podľa neho pochopila, že nie je jediná, ktorá má patent na rozum. rozdiel je podľa poslanca aj v tom, že v prípade reformy nemocníc minister Lengvarský (nom. OĽaNO) v parlamente pomaly spával, vicepremiér Holý (Sme rodina) bol ochotný podpísať dohodu s tým, že o výhradách sa bude rokovať. Kolíková podľa neho takúto dohodu odmietla podpísať. "Ona nie je obeť," zdôraznil Juraj Šeliga a dodal, že emócie uňho nehrajú rolu. Iniciovať odvolávanie Márie Kolíkovej nebude. 

Súvisiace články

Najčítanejšie