Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Za obliatie ministra Matoviča prišla odplata: Poslanec Suja dostal pokutu
Zdielať na

Za obliatie ministra Matoviča prišla odplata: Poslanec Suja dostal pokutu

Archívna reportáž o väzbe pre vyhrážanie sa politikom

BRATISLAVA / O rozhodnutí informovala poslankyňa Anna Andrejuvová (OĽaNO) za mandátový výbor Národnej rady. Do rozpravy sa prihlásil jediný poslanec, ktorý pokutu udelenú odídencovi z ĽSNS Miroslavovi Sujovi označil za výsmech.

Miroslav Suja oblial ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) ešte v máji minulého roka. Minister vtedy pristúpil k pultu a odídenec z Kotlebovej ĽSNS mu chrstol pohár vody do tváre. Dnes (24.3.2022) mu Národná rada SR udelila pokutu vo výške 1000 eur. Miroslav Suja na obvinenie nereagoval. Do rozpravy sa prihlásil poslanec Žiak, ktorý 1000 eur označil za výsmech. 

Poslanec za SaS pripomenul aj incident, ktorý mal Miroslav Suja s poslancom Jánom Benčíkom. Tomu sa mal odídenec z ĽSNS ospravedlniť, keďže ho na verejne a bez dôkazov obviňoval zo závažných trestných činov. Miroslav Žiak v pléne Národnej rady zaujímalo do kedy bude takéto výstupy Národná rada a jej predseda Boris Kollár (Sme rodina) tolerovať. "Teraz to bola voda, ale nabudúce to môže byť farba a čo, keď to časom bude kyselina do tváre?" opýtal sa jediný poslanec, ktorý sa rozhodol na pokutu udelenú Sujovi reagovať. 

Parlamentná opozícia sa naposledy zviditeľnila aj tým, že na poslancov národnej rady štvala ľudí, ktorí boli proti obrannej dohode s USA. Poslancov, ktorí obrannú dohodu podporili hlasovaním, označovali za vlastizradcov a vojnových štváčov. Práve poslancovi Benčíkovi (klub SaS) prišla takáto hlučná skupina až pred dvere bytu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie