Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rado Baťo ide do ďalšieho otvoreného konfliktu s vládou: Reči o bigotoch a "riťolezovi Hegerovi"
Zdielať na

Rado Baťo ide do ďalšieho otvoreného konfliktu s vládou: Reči o bigotoch a "riťolezovi Hegerovi"

BRATISLAVA / Rado Baťo dostál svojej povesti a rozhodol sa pre ďalší konflikt s aktuálnou vládou. Predseda vlády Eduard Heger a minister financií Igor Matovič, sú podľa člena Dobrej voľby, bigoti, ktorí nenávidia silné a nezávislé ženy.

"Pozrite sa, aj najväčší podporovatelia OĽaNO vedia, že Matovičov najnovší záchvat bude katastrofou pre verejné financie. Preto musia "protiiflačný balík" ministra financií brániť okľukou. Najoriginálnejšiu obranu predviedol šéfriťolez Heger," začal člen Dobrej voľby, ktorý sa už v minulosti dostal do ostrého konfliktu s Igorom Matovičom.

Dokonca na internet zavesil jeho telefónne číslo, ako oplátku za verejné urážanie jeho exmanželky Zuzany Baťovej, ktorá zohrala svoju úlohu v kauze Sputnik. Ako riaditeľka ŠÚKLU vtedy odmietla schváliť ruskú vakcínu, pretože Rusi nielen, že nedodali potrebnú dokumentáciu, ale zároveň sa nezhodovali jednotlivé marže. 

Baťo zdôraznil, že premiér Eduard Heger zahlásil, že balíčkom sa zvyšujú aj platy učiteľom. "Pravda, iba tým s deťmi. To je okrem iného aj výborná politika, ako do prestarnutého školstva prilákať nových mladých učiteľov. Gratulujeme, bezcenná handra na úrade vlády nesklamala. Najčastejším spôsobom, ako pritakávači okolo Hanusa, Chromíka či Kremského ospravedlňujú Matovičov záchvat za 1,3 miliardy eur ročne, je demografia. Bigotné kruhy dúfajú, že ak rodičia dostanú viac v peňazí, zníži sa počet ejakulácií mimo pošvy. Dôsledkom má byť viac detí a lepšia demografia," poznamenal ostro Baťo s tým, že k týmto tvrdeniam má pár bodov. 

"Existuje málo dôkazov, že by sa ženy 21. prvého storočia nechali kúpiť dlhšou rodičovskou či vyšším daňovým bonusom, aby obetovali finančnú nezávislosť, profesionálne uplatnenie a spoločenské postavenie a začali rodiť jak na bežiacom páse," pokračoval na sociálnej sieti s tým, že existuje mnoho dôkazov, že dôvodom lepšieho demografického vývoja v škandinávskych krajinách a inde sú najmä fungujúce verejné služby, ako dostupné jasne a škôlky, a deľba práce v domácnosti medzi mužom a ženou.

Muži, ktorí nenávidia ženy?

"Bystrejší uhádnu, kde má Slovensko najväčší problém. Kým finančná podpora rodín je zhruba na priemere EÚ, výdavky na služby pre rodiny a starostlivosť o deti sú pod priemerom. Okrem toho máme zúfalo nízku zamestnanosť matiek, zúfalo nízky podiel detí v jasliach oproti krajinám s vyššou pôrodnosťou," poznamenal bývalý ekonomický novinár ďalej a upozornil na zaujímavý fakt. 

"Pravda, pre priaznivcov tradičnej rodiny sú samostatné ženy 21. storočia pohromou. Lebo čo budú chcieť nabudúce? Si zmyslia, že o svojom tele majú rozhodovať samé? Bigoti nechcú lepší demografický vývoj 21. storočia finančne nezávislé matky s kariérou, ktorú umožňujú dobre služby a deľba práce v domácnosti. Oni chcú lepší demografický vývoj 19. storočia, žena sedí doma na riti a rodí. Nebudú ho mať, ale aspoň rozbijú verejné financie," uzavrel Baťo pričom zdlraznil, že Matovičov balíček je okrem iného aj ukážkou, ako to vyzerá, keď podporu rodiny riešia muži, čo nenávidia nezávislé a samostatné ženy.

Tlačové oddelenie hnutia OĽaNO reagovalo, že k výrokom Rada Baťa sa ani Igor Matovič, ani Eduard Heger nebudú vyjadrovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie