Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Aký je rozdiel medzi Hlasom a Smerom a prečo Sme rodina nechce zmeniť paragraf 363? Odpovedali Pčolinský a Saková
Zdielať na

Aký je rozdiel medzi Hlasom a Smerom a prečo Sme rodina nechce zmeniť paragraf 363? Odpovedali Pčolinský a Saková

BRATISLAVA / V štúdiu Na hrane TV JOJ na divácke otázky reagoval Peter Pčolinský (Sme rodina) a Denisa Saková (Hlas-SD). V otázkach nechýbali korupčné kauzy, ktorých súčasťou je aj Peter Pellegrini, ale aj sporný paragraf 363.

Pčolinský na otázku o rozdiele medzi Hlasom-SD a Smerom-SD reagoval tým, že určité rozdiely tam sú, ale nie sú zásadné. Podľa Sakovej je za takýmito tvrdeniami závisť strán s nízkymi preferenciami.

"My už sme na tieto  prirovnania zvyknutí," uviedla Saková s tým, že je to, ako keď sa dvaja rozvedú. "Pýcha predchádza pád," reagoval na exministerku predseda poslaneckého klubu Sme rodina. 

Zaujímala vás však aj ťažba uhlia, ale aj to, či by opozícia podporila odvolávanie ministra školstva za SaS Branislava Gröhlinga. Dôvodom má byť to, že vetuje zvyšovanie platov učiteľov. 

Sme rodina zároveň potvrdila, že zatiaľ nemá kandidáta na post hlavy štátu, ktorého by postavila proti možnej kandidatúre prezidentky Zuzany Čaputovej. "Určite nie," zareagovala Denisa Saková na otázku o tom, či by nechcela byť prezidentkou ona. 

Otázky v súvislosti s balíčkom Igora Matoviča sú podľa Sakovej signálom, že sa občania začínajú nad krúžkami rozmýšľať, ako nad potenciálnym podnikateľským zámerom. Na to, čo bude na otvorenie krúžku treba reaoval Pčolinský nasledovne: "Ja nie som minister financií, ja to kontrolovať určite nebudem."

Bude vláda a parlament rokovať aj v lete? A prečo Sme rodina odmieta zrušiť paragraf 363? Dozviete sa vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie