Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Stand-up komik Gulík si podal ministra financií: Matovič je ako lubrikant
Zdielať na

Stand-up komik Gulík si podal ministra financií: Matovič je ako lubrikant

BRATISLAVA / Stand-up komici Matej Adámy a Jakub Gulík boli hosťami v 24podcaste, kde sa venovali politickej satire a tomu, či sa treba smiať z politikov. Tým by ich vtipy zrejme ukradnuté neboli.

Sú povestní drsným humorom a Jakub Gulík dokonca formátom Diss is roast, kde sa venuje práve politikom. Okrem predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi sa venoval aj expremiérovi a ministrovi financií Igorovi Matovičovi. Hneď na úvod podcastu Gulík prehlásil, že aj jeho maturita (je elektrotechnik), je lepšia než titul "ze Skalice"

Čo sa týka politickej satiry, obaja komici sa zhodli na tom, že z politikov si treba robiť srandu, najmä keď sa je z čoho smiať.

Matej Adámy v sa v štúdiu vyjadril aj k poslancovi OĽaNO Györgymu Gyimesimu, ktorý býva označovaný ako politické dieťa Igora Matoviča. "To by sa mohlo stať, len ak by ho mal Igor Matovič so svojou sestrou," zareagoval stand-up komik Adámy. 

Obaja komici sa zhodli, že nemajú žiadnu agendu a nevnímajú ani spoločenskú zodpovednosť. Dôležitejšie než osoby z ktorých si robia srandu, je pre nich situácia a to, aby bol vtip kvalitne napísaný. Ak by si ľudia tvorili politické názory na základe ich výstupov, bola by to podľa nich katastrofa. 

To, ako si podali politikov si môžete pozrieť v zostrihu:

Súvisiace články

Najčítanejšie