Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
SaS vypovedá koaličnú zmluvu. Kollár volá po ukončení tejto psychiatrie
Zdielať na

SaS vypovedá koaličnú zmluvu. Kollár volá po ukončení tejto psychiatrie

BRATISLAVA / Tak, ako je to teraz sa nedá pokračovať, začal líder SaS Richard Sulík. Matovič si podľa ministra hospodárstva zo štátnej kasy urobil súkromnú pokladničku. Igorovi Matovičovi vyčíta SaS aj to, že rozoštváva spoločnosť.

"Svojimi nápadmi ničí túto krajinu," pokračoval Richard Sulík s tým, že ministra financií a lídra OĽaNO prirovnal ku všetkým krízam, ktorým táto vláda čelí. "Vzťahy v koalícii sa musia zmeniť a keď zmeny nie je schopné OĽaNO, musí tak urobiť strana SaS," pokračoval Sulík s tým, že ak sa nič nezmení bude pokračovať triumfálny návrat Roberta Fica a antisystémových strán. 

"Strana SaS vypovedá koaličnú zmluvu, ktorá bola už viackrát našimi partnermi porušená," povedal Sulík s tým, že od Eduarda Hegera očakávajú novú koaličnú zmluvu, kde Igor Matovič nebude členom vlády. Deadline je do konca augusta a ak sa zmena neudeje, ministri SaS podajú demisie. 

Sulík zároveň potvrdil aj to, že ak by bola požiadavka na jeho odchod, "zamyslí sa nad tým". "Počkáme na návrh premiéra a na protinávrh textu," poznamenal líder ekonomických liberálov. 

Boris Kollár: Oni to začali, oni to musia ukončiť

Krátko po tlačovej besede strany SaS sa k celému dianiu vyjadril jeden z koaličných partnerov a súčasný predseda parlamentu Boris Kollár. Podľa jeho slov podporia akékoľvek rozhodnutie. Podporia aj zotrvanie, ale odhlasujú pokojne aj predčasné voľby.

Celé vyjadrenie Borisa Kollára:

Súvisiace články

Najčítanejšie