Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Miro Kollár o obvinení Matoviča: Neviem, že by bola taká opcia na stole, ale odchod Borisa Kolára by som podporil
Zdielať na

Miro Kollár o obvinení Matoviča: Neviem, že by bola taká opcia na stole, ale odchod Borisa Kolára by som podporil

BRATISLAVA / Po niekoľkotýždňovej odmlke sa k slovu opäť prihlásil líder OĽaNO, minister financií a expremiér Igor Matovič. Zverejnil siahodlhý status o tom, ako sa minister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík snažil na striedačku vyštvať z koalície Borisa Kollára a Veroniku Remišovú.

"Áno, krátka správa, ktorú mi napísal Richard Sulík 18.9.2021 začínala vetou: Ahoj, možno nastal čas zakopať vojnovú sekeru. ... Ale končila omnoho podstatnejším návrhom, citujem: Ak sa rozhodneš vyprevadiť Borisa z koalície, môžeš rátať s 20 hlasmi klubu SaS, predbežne aj Miro Kollar. Ty máš 52, Veronika 4, to je 76," napísal Igor Matovič na svojom profile na sociálnej sieti. 

Zároveň uviedol, že Richard Sulík má podrážanie v DNA a tak, ako kedysi "šikanoval a poľoval na Ivetu Radičovú" sa dvadsaťkrát pokúšal rozbiť túto vládu. 

"Richard ma za 2 roky koalície cca 10 krát vážne oslovil s tým, že: Poďme vyhodiť Borisa z koalície, cca 10 krát s tým, že: Na čo nám je v koalícii Remišová?... toto boli tie jeho opakované a preukázateľné kroky na zmiernenie situácie v koalícii ako tvrdí. V skutočnosti od samého počiatku našej koalície neustále robil systematické a zákerné kroky na jej rozbitie. Mňa nahováral na vyhodenie Borisa a Veroniky. Borisa a Veroniku na vyhodenie mňa," dodal Matovič.

Poslanec Miroslav Kollár o ničom nevie

Nakoľko sa v údajnej komunikácii s Richardom Sulíkom spomína aj meno poslanca Miroslava Kollára, ktorý pred viac než rokom odišiel z koalície a to práve pre politiku a správanie Igora Matoviča. Obsah komunikácie ho prekvapil: "Neviem, že bola takáto opcia oficiálne na stole, že má Boris Kollár odísť z koalície, ale ak by to bola cesta ako zachrániť koalíciu, tak by to bola téma na debatu," povedal opozičný poslanec pre Noviny PLUS. 

Kollár si zároveň nespomína, že by takáto debata prebiehala, a že by ho niekto s otázkou jeho podpory podporil. "Ak by to bola oficiálna opcia, tak by som to podporil. Môj postoj voči Borisovi Kollárovi je od začiatku konzistentný," dodal poslanec s dôrazom na to, že súčasťou takejto debaty nebol. 

​Igor Matovič sa snaží len odviesť pozornosť, poznamenala Bittó Cigániková

Podľa predsedníčky zdravotníckeho výboru za SaS sa minister financií snaží len o odvrátenie pozornosti. "Snaží sa nám prilepiť nálepku rozvracačov vlády," zareagovala poslankyňa pre Noviny PLUS TV JOJ. Zároveň zdôraznila, že svoje výhrady voči Borisovi Kollárovi komunikovala strana Richarda Sulíka verejne. 

"V tomto sme boli vždy konzistentní," povedala na margo toho, ako sa Boris Kollár snažil zabrániť "boju proti mafii" a to napríklad blokovaním paragrafu 363. 

Súvisiace články

Najčítanejšie