Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Matovič obvinil SaS z klamstva: Ich praktiky sa nechytajú na Dzurindu ani Mečiara, tvrdí minister
Zdielať na

Matovič obvinil SaS z klamstva: Ich praktiky sa nechytajú na Dzurindu ani Mečiara, tvrdí minister

BRATISLAVA / Minister financií a líder OĽaNO Igor Matovič zvolal tlačovú konferenciu. Informoval počas nej, že vládna SaS v jednom zo svojich videí, v ktorých mala šéfa OĽaNO usvedčiť z klamstva, zavádzala. Podľa šéfa rezortu financií totiž z danej nahrávky účelovo vystrihli len časť, ktorá im vyhovovala.

"Nechcel som najprv vôbec reagovať, ale keď vidím tie klamstvá, ktoré kolegovia SaS púšťajú," začal Matovič. Pokračoval, že v minulosti liberáli najprv hovorili o nemožnosti vetovania prorodinného balíčka, neskôr o rozvrate verejných financií, čo považuje za nepravdivé.

Matovič na tlačovej konferencii pustil videá, ktoré majú liberálov usvedčovať z klamstva. "Vraj som hovoril, že rodinný balíček sa vetovať nedá," píše sa na začiatku videa. Následne pustil časť z videa, ktoré pred niekoľkými dňami zverejnila SaS. 

Problémom podľa Matoviča je, že na nahrávke nehovoril o vetovaní prorodinného balíčka, ale o vyšších daniach.  "5. mája som povedal, že to nemôžu vetovať, lebo je to v Programovom vyhlásení vlády... čiže ja o koze a oni z toho silou mocou urobili, že je to o voze," dodal s tým, že podobné praktiky nemali ani expremiéri Mikuláš Dzurinda či Vladimír Mečiar.

"Aj napriek tomu, že 1. mája som im hovoril, že to nemôžeme vetovať, lebo to je to v Programovom vyhlásení vlády, vyhrážali sa odchodom z koalície," pokračoval Matovič s tým, že napokon vyššie dane neschválili. "Vo videu vystrihli z reportáže len tú časť, kde som hovoril, že to nemôžu vetovať," dodal. 

Na tlačovú konferenciu Matoviča zareagovala mimoparlamentná strana Hlas-SD. Premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) vyzývajú, aby predstúpil pred parlament a dal poslancom hlasovať o dôvere vláde.
"Slovenské zdravotníctvo volá o pomoc a Matovič s Hegerom kašlú na nich. Pekári upozorňujú, že bez pomoci vlády zavrú svoje prevádzky a nebude pečivo. Samosprávy vyšli do ulíc, ale riziko, že pod rastom energií a inflácie možno zavrú školy a škôlky nikoho nezaujíma," reagoval líder strany Peter Pellegrini. "Jeho dnešné divadlo je potvrdením faktu, že jediným riešením sú predčasné voľby, ktoré ukončia chaos a neporiadok v štáte," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie