Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Desiatky umelcov aj známe osobnosti vyzývajú Matoviča: Odstúpte, obetujte sa pre Slovensko
Zdielať na

Desiatky umelcov aj známe osobnosti vyzývajú Matoviča: Odstúpte, obetujte sa pre Slovensko

BRATISLAVA / Viac než sedem desiatok umelcov, odborníkov a osobností vyzýva ministra financií a lídra OĽaNO Igora Matoviča na odchod z funkcie formou otvoreného listu.

"Rozdeľuje nás všeličo, no spája nás jedno: ani my nechceme, aby na Slovensku opäť vládol Ficov Smer nebodaj s podporou fašistov a Slovensko sa opäť stalo mafiánskym štátom," píšu umelci na stránke peticie.com, pomocou ktorej tiež vyzývajú ľudí, aby ich svojim podpisom podporili. Autorom petície je herec Richard Stanke.

Ako umelci píšu, oceňujú, čo Matovič od parlamentných volieb v roku 2020 spravil pre návrat spravodlivosti a právneho štátu. "No teraz treba pre Slovensko a jeho občanov urobiť viac – treba priniesť obeť. Tou obeťou je Vaše odstúpenie z postu ministra vlády Slovenskej republiky," píšu umelci. Dodávajú, že vedia, že takéto rozhodnutie nie je ľahké, no veria v jeho uskutočnenie

"Keď 21. júla 1969 americký kozmonaut Neil Armstrong vstúpil ako prvý človek na povrch Mesiaca, predniesol pamätnú vetu: „Je to malý krok pre človeka, ale veľký skok pre ľudstvo.“ Vážený pán Igor Matovič, po 53 rokoch nahraďte slovo ľudstvo slovom Slovensko a urobte ten krok," zakončili umelci.

Pod otvorený list ministrovi financií sa podpísali viacerí herci, výtvarníci, režiséri či odborníci z viacerých oblastí. Medzi nimi sú napríklad herci Richard Stanke, Roman Polák, Jozef Vajda, Miroslav Noga či režisér Peter Bebjak.

Súvisiace články

Najčítanejšie