Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Naď o vládnej kríze: SaS sa rozhodla, že nechce byť vo vláde a má na to legitímne právo
Zdielať na

Naď o vládnej kríze: SaS sa rozhodla, že nechce byť vo vláde a má na to legitímne právo

BRATISLAVA / Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) si myslí, že v prípade odchodu SaS z vlády na to mali liberáli právo. Vysvetlil tiež, ako by podľa neho mohla fungovať menšinová koalícia v parlamente.

"Je to ich rozhodnutie, majú na to právo," povedal Naď na margo odchodu SaS z koalície s tým, že je na čase, aby sa "táto telenovela, ktorá tu niekoľko mesiacov prebiehala, sa skončila". Odchod Richarda Sulíka (SaS) z funkcie ministra hospodárstva na začiatku energetickej krízy mu príde nezodpovedný, no dodal, že má naň právo.

"Relevantná diskusia je o tom, aby sme pomáhali ľuďom. Kto chce odísť môže, kto nie, nech ostane. Ja ich tu nebudem nasilu držať," dodal Naď s tým, že liberálov z vlády vyháňajú jedine oni sami. "Rozhodli sa, že nechcú byť vo vláde, je to ich legitímne právo," pokračoval. Minister deklaroval, že rokovania o nových ministroch namiesto tých za SaS sa konajú. Na stole sú podľa neho mená špičkových odborníkov na neobsadené rezorty. 

"Za seba vám môžem povedať, že môj hlas v Národnej rade SR určite nebude taký, aby sme išli do predčasných volieb, pretože je to nezodpovedné," dodal Naď s tým, že národ v súčasnosti potrebuje stabilnú vládu. 

"Budeme dávať zákony, ktoré sa budú týkať plánu obnovy, ktoré budú vychádzať z programového vyhlásenia vlády (PVV), ktoré sa budú týkať zahraničnej a bezpečnostnej politiky a predpokladám, že sa k tomu nájde väčšina v parlamente," vysvetlil fungovanie koalície bez SaS s tým, že nerokujú s fašistami ani opozíciou. "Ja budem radšej, ak SaSka bude hlasovať za zákony, za ktoré sa podpísali v PVV," reagoval na otázku, ako v prípade menšinovej vlády bude koalícia presadzovať legislatívu.

Pozrite si celé vyjadrenie Naďa:

Súvisiace články

Najčítanejšie