Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Minister Mikulec bude zajtra čeliť odvolávaniu. Pozícia jednotlivých klubov zatiaľ nie je istá
Zdielať na

Minister Mikulec bude zajtra čeliť odvolávaniu. Pozícia jednotlivých klubov zatiaľ nie je istá

BRATISLAVA / Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) bude v utorok (13.9.2022) opäť čeliť odvolávaniu zo strany opozície. Práve Mikulec je najviac odvolávaným ministrom z aktuálnej vlády a malo by ísť o jeho  už šieste odvolávanie. 

Mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR zvolal jej predseda a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár na návrh opozičnej strany Smer-SD. Po jej skončení by malo nasledovať riadne rokovanie parlamentu, ktoré má na aktuálnej schôdzi prerokovať má takmer 140 bodov.

Odvolávanie Mikulca v parlamente inicioval opozičný Smer-SD.  Predseda strany Robert Fico už koncom augusta hovoril o podozreniach z rodinkárstva a údajného zasahovania ministra do vyšetrovaní NAKA, pričom jej vyšetrovateľov označil za zvery. Líder opozičného Smeru hovorí o politicky motivovaných vyšetrovaniach voči nemu a ďalším osobám.

Kluby budú o postoji rokovať

Čo sa týka postojov poslaneckých klubov, OĽaNO by sa malo odvolávaním zaoberať na stretnutí dnes večer, ktoré sa má konať na Bôriku. Poslanecký klub SaS, ktorý môže výrazne ovplyvniť otvorenie, či neotvorenie schôdze zasadne v utorok okolo 11-tej hodiny. So stranou Za ľudí, ktorá bude mať aktuálne len dvoch poslancov, sa nám nepodarilo spojiť. Poslanci za Sme rodina sa zdržia tak, ako v predchádzajúcich prípadoch. 

Ťažké parlamentné časy

V parlamente sa očakávajú aj ďalšie zmeny a to v jeho zložení parlamentu, po tom, čo sa do parlamentu vrátia ministri za SaS,  ktorí podali demisiu. Vláda Eduarda Hegera (OĽANO) bude fungovať ako menšinová, teda bez väčšinovej podpory v parlamente. To, či bude NR SR funkčná a či budú vláde prechádzať zákony, sa uvidí práve na aktuálne zvolaných schôdzach.

Súvisiace články

Najčítanejšie