Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Heger odpovedal na divácke otázky Na hrane: Ako vníma komunikáciu Matoviča a ako chce vláda presadiť rozpočet?
Zdielať na

Heger odpovedal na divácke otázky Na hrane: Ako vníma komunikáciu Matoviča a ako chce vláda presadiť rozpočet?

BRATISLAVA / Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) bol vo štvrtok (15.9.) hosťom relácie Na hrane TV JOJ. Po skončení relácie tradične odpovedal na otázky divákov. Tí sa premiéra pýtali na komunikáciu ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), budúceho ministra školstva i na to, ako chce menšinová vláda presadiť budúcoročný štátny rozpočet.

Diváci sa pri otázkach na premiéra zaujímali o viacero tém. Medzi nimi bola napríklad aj otázka ohľadom utečencov z Ukrajiny, ktorí sa po príchode na Slovensko vracajú späť do svojej rodnej krajiny. Ako Heger vysvetlil, mnohí z nich sa pre tento krok rozhodli kvôli tomu, aby pomohli brániť svoju vlasť alebo sa chcú vrátiť k svojim rodinám, ktoré ostali v krajine. "Rozprával som sa s viacerými utečencami," dodal.

Otázkou, ktorá zaujímala viacerých divákov, bola aj komunikácia Matoviča. "Musím sa sústrediť na výsledky vlády. Samozrejme, ja sa veľmi otvorene vyjadrujem ku komunikácii členov vlády," reagoval Heger s tým, že nemôže reagovať na každého člena vlády. "Z hľadiska politiky tam nevidím problém," povedal s tým, že šéf rezortu financií však komunikuje inak než Heger.

SaS už oficiálne opustila koalíciu, no doposiaľ nie je známe meno nového ministra školstva. Tento rezort dočasne spravuje práve premiér. V minulosti sa ohľadom nového šéfa rezortu skloňovalo aj meno poslanca OĽaNO Richarda Vašečku. Heger však vylúčil, že by sa novým ministrom mal stať niektorý z poslancov NRSR. "Povedal sme, že to budú odborníci. Spravili sme tak pri pánovi Hirmanovi, Káčerovi aj Karasovi," vysvetlil.

​Od začiatku septembra sa klub Sme rodina rozrástol o nových členov. Jedným z nich je aj Jozef Šimko, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidátke ĽSNS, no neskôr z poslaneckého klubu odišiel. "Toto je rozhodnutie Sme rodina," reagoval Heger. Dodal, že pri vzniku koalície vznikla dohoda, že si politické strany nebudú navzájom kádrovať politických nominantov. 

Ako chce menšinová vláda presadiť rozpočet? Zistíte vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie