Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dostál sa po odchode z rezortu spravodlivosti vráti do parlamentu: Náhradu namiesto mňa minister nemá, reaguje
Zdielať na

Dostál sa po odchode z rezortu spravodlivosti vráti do parlamentu: Náhradu namiesto mňa minister nemá, reaguje

BRATISLAVA / Členovia počas svojho stredajšieho (21.9.) rokovania odvolali viacerých štátnych tajomníkov. Ondrej Dostál z ministerstva spravodlivosti sa po skončení v rezorte vráti do parlamentu.

Štátny tajomník ministerstva spravodlivosti za SaS Ondrej Dostál, vo svojej pozícii končí. "S pánom ministrom som sa dohodol, že na vládu predloží návrh na moje odvolanie," povedal politik pred rokovaním vlády. Neskôr dodal, že odvolaný bude nasledujúcim dňom (22.9.).

Dostál počas rokovania vlády tiež informoval, že meno svojho náhradníka nepozná, vymenovanie nového štátneho tajomníka nebolo ani bodom stredajšieho (21.9.) rokovania vlády. Členovia vládneho kabinetu tiež odvolali štátnych tajomníkov z ministerstva školstva, ktoré spoločne s ministerstvom spravodlivosti patrí medzi štvoricu rezortov, ktoré zastupovali politici za SaS, ktorí dali demisie. 

"Svetlana Síthová, Ľudovít Paulis a Ivan Husár: Ďakujem vám aj kolegom veľmi pekne za vašu prácu, elán a vytrvalosť v tomto veľmi ťažkom rezorte počas nesmierne náročných a turbulentných 2 rokov," rozlúčil sa s nimi exminister školstva Branislav Gröhling na sociálnej sieti.

Vráti sa do Národnej rady

Na ministerstvo spravodlivosti prišiel Dostál v marci tohto roka, vymenovala ho vtedajšia ministerka Mária Kolíková. Dovtedy si uplatňoval poslanecký mandát v klube SaS, v čom plánuje pokračovať aj po odchode z rezortu. 

"Pravdupovediac, ani sa neteším," reagoval na otázku, či sa teší na návrat do poslaneckých lavíc. Vysvetlil, že počas pôsobenia vo vláde si zvykol na taktné a odborné správanie sa, čo podľa jeho slov nie vždy platí aj pre rokovanie Národnej rady. Klub SaS v súčasnosti pracuje na zbieraní podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie ministra financií Igora Matoviča. Dostál podľa svojich slov zvolanie mimoriadne schôdze podporí.

Súvisiace články

Najčítanejšie