Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hlasovanie o paragrafe 363 a iných zákonoch presunuli: K opozícii sa pridali aj poslanci Sme rodina
Zdielať na

Hlasovanie o paragrafe 363 a iných zákonoch presunuli: K opozícii sa pridali aj poslanci Sme rodina

BRATISLAVA / Poslanci Národnej rady museli odsunúť hlasovanie o viacerých zákonoch. Dôvodom bolo to, že poslanci v Národnej rade neboli uznášaniaschopní. Od začiatku 72. schôdze sa tak stalo už druhýkrát.

Národná rada (NR) SR nebola uznášaniaschopná. Stalo sa tak len tri dni po otvorení schôdze. Jej otvorenie bolo naplánované ešte na minulý týždeň v stredu (14.9.), no nestalo sa tak. Dôvodom boli obštrukcie opozičných poslancov.

Pred štvrtkovým (22.9.) dopoludňajším hlasovaním hlasovacie karty zo zariadení vytiahli poslanci Sme rodina, Smer aj Hlas-SD. Prezentovalo sa dokopy 74 poslancov, plénum tak nebolo uznášaniaschopné.

Po prestávke predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) oznámil, že sa hlasovanie o týchto bodoch programu presúva na utorkové (27.9.) rokovanie. Medzi zákonmi, o ktorých sa malo hlasovať bola okrem iného aj zmena kontroverzného paragrafu 363, s ktorým dlhodobo Kollárove hnutie nesúhlasí. 

"Bola to obštrukcia," reagoval neskôr Kollár na otázky poslancov o posunutí hlasovaniach s tým, že Národná rada nebola uznášaniaschopná. Poslanci zároveň popoludní po hodine otázok prerokujú vládne návrhy zákonov, ktoré predložil minister hospodárstva Karel Hirman. Tie sa týkajú energetickej krízy a budú prerokované v zrýchlenom legislatívnom konaní.

"Dnes sa na základe obštrukcie sa nepodarilo ani hlasovať o paragrafe 363. Myslím si, že je to kvôli tomu, že bolo reálne možné, že by zákon prešiel do druhého čítania," povedal poslanec Za ľudí Juraj Šeliga s tým, že so stranníckymi kolegami sú pripravení na podporu zákona.

Súvisiace články

Najčítanejšie