Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Minister školstva Horecký: Urobím všetko pre to, aby sa školy nemuseli zatvárať
Zdielať na

Minister školstva Horecký: Urobím všetko pre to, aby sa školy nemuseli zatvárať

BRATISLAVA / Nový minister školstva Ján Horecký sa už deň po svojom vymenovaní zúčastnil rokovania vlády.

"Bolo to pre mňa zaujímavé. Som rád, že som mohol vojsť do procesu vtedy, keď ešte neprinášam žiadnu tému," povedal Horecký na úvod s tým, že na rokovanie vlády priniesol ruže.

Po odchode exministra školstva Branislava Gröhlinga si kufre pobalili aj štátni tajomníci rezortu, podobne ako aj na ďalších ministerstvách po demisiách saskárov. Horecký podľa svojich slov za nich zatiaľ nemá náhradu. "Štátni tajomníci budú menovaní vládou," povedal. 

Čo sa týka konkrétnych mien, podľa jeho slov má vytipovaných niekoľko ľudí, ktorí by sa na pozíciu hodili, no nechcel ich konkretizovať. Po odchode Gröhlinga sa ako o novom ministrovi malo diskutovať aj o poslancovi a šéfovi školského výboru Richardovi Vašečkovi. 

"Bol by určite kompetentný štátny tajomník," reagoval Horecký na otázku, či je Vašečka jedným z možných kandidátov. Dodal, že o ňom neuvažuje konkrétne. "Dnes nemôžem ani nechcem reagovať na mená, ktoré zatiaľ nie sú dohodnuté," povedal.

"Som o tom presvedčený. Neplánujem žiadnu inú alternatívu než túto a urobím všetko pre to, aby sa tak stalo," reagoval na otázku či môže potvrdiť, že zabezpečí otvorené školy počas celého školského roka. Pripomenul, že školy dostali 17 miliónov škôl a regionálne školstvo ďalších 30 miliónov eur, práve kvôli týmto dôvodom.

Súvisiace články

Najčítanejšie