Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
V NR SR má byť podľa všetkého niekoľko pozitívnych poslancov. Podľa info TV JOJ sú z klubu OĽaNO
Zdielať na

V NR SR má byť podľa všetkého niekoľko pozitívnych poslancov. Podľa info TV JOJ sú z klubu OĽaNO

BRATISLAVA / Viacerí poslanci, ktorí sa zúčastňujú na rokovaniach NR SR majú byť pozitívni. Z pléna sa aj dnes ozývalo hlasné kašľanie, pričom poslanci v mnohých prípadoch nemali prekryté dýchacie cesty.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš nevie o tom, že by niektorí poslanci OĽANO prítomní v Národnej rade (NR) SR boli aktuálne pozitívni na ochorenie COVID-19. Vie o niektorých, ktorí ochorenie prekonali. Deklaroval, že všetci dodržiavajú aktuálne platné nariadenia. Reagoval tak na informácie o viacerých pozitívnych poslancoch na rokovaní.

Tí by mali byť práve z klubu OĽaNO a podľa informácií TV JOJ, by to mal byť aj poslanec Jozef Pročko, ktorý sa po budove NR SR pohyboval bez prekrytia dýchacích ciest. 

"Viem, že niektorí ochorenie COVID-19 prekonali. Tí, ktorí majú podozrenie alebo sa necítia v poriadku, chodia len na hlasovania a majú respirátory. Presný počet neviem povedať," uviedol Šipoš s tým, že informáciu o prípadných pozitívnych prípadoch preverí.

"Pokiaľ mám informácie, kolegovia, ktorí sa necítia dobre, pre istotu nosia respirátor a dodržiavajú platnú legislatívu," dodal.

Predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová v stredu (5. 10.) podvečer v súvislosti s informáciami o nakazených poslancoch požiadala vedenie parlamentu, aby dosiahlo nápravu a vysvetlilo zákonodarcom platné vyhlášky. "V stredu sme mali informáciu, že boli na rokovaní NR SR aj vo výboroch poslanci, ktorí boli pozitívne testovaní na COVID-19," uviedla pre TASR. Považuje to za neprípustné, nezodpovedné a nekolegiálne. Upozornila na riziko nákazy.

Kritikou nešetrila ani ďalšia saskárka a predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková. Tá pre JOJ 24 uviedla, že vedenie NR SR už pracuje na náprave. Neskrývala však ani to, že takéto správanie zo strany poslancov považuje za nezodpovedné.

Viac vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie