Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pani Záborská, koľkokrát ste mali v živote sex? Viackrát ako máte detí? Pýta sa Ďuriš Nicholsonová
Zdielať na

Pani Záborská, koľkokrát ste mali v živote sex? Viackrát ako máte detí? Pýta sa Ďuriš Nicholsonová

Zdroj: fotosita

BRATISLAVA / Europoslankyňa a odídenkyňa z SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová ostro skritizovala návrh zákona splnomocnenkyne vlády pre náboženskú slobodu Annu Záborskú.

Poslankyňa v úvode svojho príspevku na sociálnej sieti priznala, že podobne ladené otázky sú drzosťou a za normálnych okolností by ju ani nenapadlo sa takéto otázky pýtať. "Rovno sa za to ospravedlňujem, nikdy by mi ani len nenapadlo, aby som skúmala niekoho intímny život a už vôbec nie staršej dámy, akou je poslankyňa Záborská. Ale pani Záborská sa chce pýtať veľmi podobné intímne otázky v dotazníku pre ženy, ktoré sa odhodlajú pre interrupciu. V týchto dňoch to opäť otvára v parlamente," rozhorčila sa bývalá saskárka. 

Vystúpte z ultrakatolíckej bubliny, žiada europoslankyňa

Podľa Ďuriš Nicholsonovej je Záborská v ultrakaktolíckej bubline, ktorá uletela úplne mimo realitu. "Ako poslankyňa máte riešiť problémy občanov, nie agendu bigotných spolkov, ktoré vás pretlačili na kandidátku. Viete, že oproti roku1997 klesol počet potratov takmer o 57%? A viete, že každé šieste dieťa na Slovensku žije v domácnosti s príjmom pod hranicou chudoby? Nedoplatky za energie má 283 tisíc ľudí a 309 tisíc ľudí si nedokáže zabezpečiť primerané teplo. Prečo neriešite toto?" rozhorčila sa liberálka, ktorá pridala svoje príbeh o tom, že jej syn Jakub je jej tretím žijúcim dieťaťom, pretože porodila jedného mŕtveho chlapca 

"Lekárka povedala, že dieťa je mŕtve a ja musím ísť okamžite do nemocnice. Hospitalizovali ma na pôrodníckom. Doktorka povedala, že mi vyvolajú pôrod a dieťa musím porodiť. Nevedela som si predstaviť, že by som mala v kontrakciách porodiť dieťa vediac, že nebudem počuť jeho plač, bude tam len ticho a smútok. Odmietla som to. Žiadala som, aby ma uspali a dieťa zo mňa vybrali. Doktorka povedala, že by ma mohlo zabiť, keby mi v tomto štádiu rozrezali maternicu," pokračovala Ďuriš Nicholsonová s tým, že jej lekárka povedala, že sa vráti ráno a ona si to mám rozmyslieť.

Riešte skutočnú pomoc, odkazuje Záborskej

Poslankyňa ďalej uviedla, že o hodinu na to, ako odišla, dostala kontrakcie. Sestry nechceli veriť, že rodí, presviedčali ju, že si to len namýšľa. "Lenže ja som napokon porodila a takmer sa to stalo na chodbe. Lekárka dieťa ledva zachytila. Ešte sa ma opýtala, či chcem vedieť pohlavie. Bol to chlapec. Odišla som domov. Ešte nikdy som nebola tak dole. V nemocnici mi neponúkli žiadnu odbornú podporu, psychológa, psychiatra, niekoho, kto by mi pomohol preniesť sa cez tú situáciu, kto by mi pomohol urobiť to neľahké rozhodnutie a možno aj pomohol zahojiť rany," zverila sa europoslankyňa a dodala, že to urobil až čas.

"Mohli by ste riešiť toto, pani Záborská, ako pomôcť ženám po strate dieťaťa. A myslím si, že v mnohých prípadoch potrebuje pomôcť aj žena po interrupcii. Verím, že žiadna žena nejde na potrat lebo chce. Ide tam preto, že musí. A vy sa v jej intímnom rozhodnutí nemáte čo rýpať dotieravým dotazníkom, lebo len jatríte rany. Radšej sa sústreďte na toto: elektrina, plyn a teplo tvoria z celkových nákladov domácností v SR takmer desať percent. Ide o najvyšší podiel v EÚ. Vláda, ktorej ste súčasťou, zatiaľ ohrozeným domácnostiam nijako nepomohla," uzavrela Lucia Ďuriš Nicholsonová. 

Súvisiace články