Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Viskupič sa pustil do Krajniaka: Namiesto zapracovania výdavkov do návrhu rozpočtu vláda šaškuje
Zdielať na

Viskupič sa pustil do Krajniaka: Namiesto zapracovania výdavkov do návrhu rozpočtu vláda šaškuje

BRATISLAVA / Národná rada (NR) SR nebola ani v utorok (11.10.) uznášaniaschopná. Kameňom úrazu bol štátny rozpočet, ktorý sa má navýšiť o 1,5 miliardy eur. Po odložení schôdze o týždeň padali ostré slová na pôde NR SR, no výnimkou neboli ani sociálne siete. Minister práce, sociálnych vecí a rodina Milan Krajniak (Sme rodina) zverejnil status, ktorý skritizoval opozičný poslanec Marián Viskupič (SaS).

SaS opäť odmietla pomôcť občanom Slovenska, informoval Krajniak na sociálnej sieti. "Pripravili sme ešte tento rok ďalších +207 mil. eur pre poberateľov dôchodkov. Ďalších +1300 mil. eur je určených pre celé Slovensko na pomoc s vysokými cenami energií," dodal minister.

Na príspevok v komentári reagoval poslanec klubu SaS Marián Viskupič. "Od prvého skráteného konania SaS jasne žiadame nový materiál, ktorý bude obsahovať zapracovanie 1,5 mld. výdavkov - kam a na čo budú použité," odkázal ministrovi. Dodal, že vláda druhýkrát priniesla totožný návrh, ku ktorému majú rovnaké výhrady.

"V pondelok večer príde pozmeňujúci návrh s prísľubom, že sa potom schváli. A chcete znovu hlasovať o pôvodnom materiáli. A čudujete sa, že za to parlament nechce hlasovať," dodal s tým, že návrh nepodporili ani tarabovci. Zdôraznil, že ide o peniaze, ktorých sa ľudia "vzdali" formou daní.

"To je taký problém to zapracovať nech to má formu a všetky náležitosti ako má mať? Ale namiesto toho vláda šaškuje a potom sa čudujete, že parlament nehlasuje. Teraz nerozhodujeme ako minieme 100 či 200€ zo svojej výplaty... ale o jeden a pol miliarde eur," dodal Viskupič.

Krajniak reagoval, že požadované úpravy sa mohli zapracovať v druhom čítaní. "Pozmeňujúci návrh je pripravený. Ak chcete jeho zmenu, aj to sa dá v druhom čítaní dohodnúť. Blokovať to celé tak, že sa ani o pozmeňovacích návrhoch nedá rokovať, je kontraproduktívne," dodal s tým, že cieľom má byť doručenie pomoci, nie napínanie svalov.

Súvisiace články

Najčítanejšie