Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vláda vymenovala nových štátnych tajomníkov na spravodlivosti. Miesto sa ušlo aj bývalej poslankyni za MOST-HÍD
Zdielať na

Vláda vymenovala nových štátnych tajomníkov na spravodlivosti. Miesto sa ušlo aj bývalej poslankyni za MOST-HÍD

BRATISLAVA / Na rokovaní vlády sa Hegerov kabinet uzniesol na nových štátnych tajomníkoch. Dve nové mená nahradia Ondreja Dostála, ktorý odišiel z ministerstva spolu s Máriou Kolíkovou (nom. SaS).

Štátnymi tajomníkmi Ministerstva spravodlivosti SR sa stanú Peter Sepeši a Edita Pfundtner. Vláda SR o tom rozhodla na stredajšom rokovaní.

Sepešiho vymenovala vláda do funkcie štátneho tajomníka od stredy 12. októbra. V minulosti okrem iného pôsobil ako prokurátor na Generálnej prokuratúre (GP) SR. Bol aj predsedom prokurátorskej rady GP SR či členom Rady prokurátorov SR.      

Pfundtner sa stane štátnou tajomníčkou ministerstva od 1. novembra 2022. Od decembra 2020 vedie Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže. Štátnou tajomníčkou rezortu spravodlivosti bola aj v období od augusta 2018 do marca 2020. Predtým bola aj poslankyňou Národnej rady SR.

Edita Pfundtner bola v minulosti poslankyňou za Most-Híd a v minulosti sa o nej uvažovalo aj ako náhrade na ministerstve spravodlivosti, kde bola aj štátnou tajomníčkou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie