Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
JTRE reaguje na tragédiu na Zámockej ulici, budova spoločnosti svieti dúhovými farbami
Zdielať na

JTRE reaguje na tragédiu na Zámockej ulici, budova spoločnosti svieti dúhovými farbami

BRATISLAVA / Tragédia v centre Bratislavy neostala bez odozvy. Okrem Prezidentského paláca či iných organizácií dúhovu vlajku vyvesila aj developerská spoločnosť JTRE.

Na streľbu na Zámockej ulici reagovala spoločnosť piatkovým (14.10.) pochodom po centre Bratislavy i obdobnými pochodmi v iných mestách. Okrem účasti na pochode solidaritu s LGBTI+ komunitou vyjadrili aj viaceré firmy či osobnosti. Pred Prezidentským palácom napríklad viala v piatok večer dúhová vlajka.

Solidaritu prejavila aj developerská spoločnosť JTRE, keď obrazovku na svojej budove v centre hlavného mesta vysvetila do dúhovej vlajky symbolizujúcej podporu LGBTI+ komunite.

JTRE, rovnako ako aj politici či iné inštitúcie, reaguje na stredajšiu (12.10.) streľbu pred podnikom Tepláreň, v ktorom sa stretávala LGBTI+ komunita. Pri streľbe zomreli Matúš a Juraj, Radka utrpela streľné zranenia. Strelec bol 19-ročný Juraj. Po streľbe ušiel a následne zrejme spáchal samovraždu. Jeho telo bolo nájdene okoloidúcim nasledujúce ráno.

Súvisiace články

Najčítanejšie