Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Proti šéfovi SND Drličkovi sa postavil aj minister financií Matovič: Išlo o silné vyjadrenie a ohováračky poslancov
Zdielať na

Proti šéfovi SND Drličkovi sa postavil aj minister financií Matovič: Išlo o silné vyjadrenie a ohováračky poslancov

BRATISLAVA / Hoci sa za generálneho riaditeľa SND Mateja Drličku postavilo takmer celé Slovenské národné divadlo, priazni politikov sa tešiť nebude. Proti nemu sa postavil aj minister Igor Matovič.

Ministerka kultúry prijala demisiu Mateja Drličku ešte v pondelok, pričom v utorok zvolal Matej Drlička brífing, pričom sa za ním zoradila väčšina umeleckých, ale aj bežných zamestnancov SND. Drlička otvorene prehovoril o šikane zo strany politikov, ale aj o tom, že sa celý čas musel doprosovať a doslova žobrať o peniaze. Nevinil pritom ministerstvo kultúry, ktoré označil za podfinancované, ale to, že štát zriadil inštitúciu o ktorej dôstojné podmienky sa pramálo stará. 

Proti Matejovi Drličkovi už dlhodobo brojili poslanci výboru pre kultúru a médiá s tým, že je arogantný a znevažuje umelcov Opery SND. Práve sólistom vo vyššom veku vedenie divadla ponúklo externé zmluvy, alebo s nimi rozviazalo pracovný pomer. Aj na utorňajšej tlačovej konferencii uviedol Drlička, že práve toto bolo najväčším jablkom sváru. 

Proti Drličkovi sa postavil aj Matovič

Na tlačovej konferencii po rokovaní vlády šéfa SND skritizoval aj minister financií a líder OĽaNO Igor Matovič. Ten označil Drličkove výroky o tom, že niektorí politici ešte bohužiaľ stále dýchajú, za mimoriadne nevhodné. 

"Vnímam situáciu tak, ako som ju vnímal cez médiá," poznamenal Matovič a vyjadril sa, že išlo o mimoriadne silné vyjadrenie. "Rovnako, ako ohováračky, že väčšina poslancov výboru pre kultúru a médiá pomaly nikdy nebola v divadle," pokračoval ďalej s tým, že odvolanie ministerkou kultúry vyhodnotil ako správne.

Minister financií následne pre Noviny PLUS TV JOJ reagoval aj na vyjadrenie GR SND o tom, že ekonomický riaditeľ divadla Bošňák sa musel chodiť na MF SR doprosovať o peniaze. 

Viac vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie