Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Mikulec reaguje na útok v Novákoch: Škola musí byť bezpečným miestom, sme pripravení konať
Zdielať na

Mikulec reaguje na útok v Novákoch: Škola musí byť bezpečným miestom, sme pripravení konať

BRATISLAVA / Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) reagoval na útok v škole v Novákoch.

"K napadnutiu došlo pred prvou vyučovacou hodinou, prípadom sa už zaoberá NAKA pre podozrenie na pokus úkladnej vraždy," napísal minister na sociálnej sieti.

"Čo vedie dospievajúceho teenegera, aby takýto skutok spáchal? Takéto udalosti sa nesmú stávať. Škola musí byť bezpečným miestom pre žiakov i učiteľov," dodal Mikulec. Podľa jeho informácií má školský výbor spoločne s ministrom školstva hľadať spôsoby, ako pristupovať k agresívnemu správaniu na školách a ako mu predchádzať.

"Ako rodič prosím otcov a matky, aby venovali dostatočnú pozornosť svojím deťom, vnímali ich potreby a reagovali na ne. Takýmto prípadom vieme predísť dostatočným prístupom a vnímaní potrieb dieťaťa," dodal minister.

"Aktívne komunikujeme aj so Žilinskou univerzitou a jej Fakultou bezpečného inžinierstva, ktorá sa zaoberá aj vypracovaním metodík pre jednotlivé oblasti ako je školstvo či doprava. Všetky zložky rezortu vnútra sú a budú plne súčinné kolegom z rezortu školstva v prípade potreby nastavenia bezpečnejšieho prostredia na školách," zakončil.

Na strednej odbornej škole v Novákoch vo štvrtok (3.11.) ráno 16-ročný chlapec napadol spolužiačku a spolužiaka sekerou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie