Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Inkvizícia sa podarila, reaguje Bittó Cigániková na odvolanie z postu predsedníčky zdravotníckeho výboru
Zdielať na

Inkvizícia sa podarila, reaguje Bittó Cigániková na odvolanie z postu predsedníčky zdravotníckeho výboru

BRATISLAVA / Poslanci vo štvrtok (10.11.) odvolali poslankyňu SaS Janu Bittó Cigánikovú z miesta predsedníčky zdravotníckeho výboru. Klub liberálov na to zareagoval.

"Inkvizícia bola úspešná," reagovala Bittó Cigániková s tým, že jej reakcia bude ešte väčší boj za práva žien. Dodala, že svoje odvolávanie z postu predsedníčky výboru očakávala.

"Som rada, že dôvodom je práve môj boj za práva žien. Vychádza to z návrhu na odvolanie," vysvetlila s tým, že dôvodom malo byť jej vzdelanie, čo popiera. "Chcem aj verejnosti povedať, že na riadenie zdravotníctva nepotrebujete vedieť operovať slepé črevo," vysvetlila. Dodala, že dôvod, že nedokáže spolupracovať s odborníkmi poprela nie ona, ale priamo ľudia z praxe. Tretím dôvodom bol jej boj za práva žien, ktorý je podľa nej tým skutočným.

"Ak si moji kolegovia myslia, že toto im pomôže, tak nepomôže to, že si presadnem z jednej stoličky na druhú," dodala politička. Svojej nástupkyni poslankyne OĽaNO Anne Záborskej, ktorá bude dočasne viesť zdravotnícky výbor, praje veľa šťastia v jeho riadení. Výsledok hlasovania podľa Bittó Cigánikovej iba ukazuje, že SaS nerokovala s koalíciou. 

Líder SaS Richard Sulík považuje to, čo spravilo hnutie OĽaNO zaa podlé. "My sme nevedeli, že sa nezúčastnia hlasovania... nám sa to totiž neunúvali oznámiť," dodal Sulík. OĽaNO podľa neho vládnutie odovzdalo šéfovi NR SR Borisovi Kollárovi. "Toto nie je normálne vládnutie, toto je chaos," dodal politik.

Súvisiace články

Najčítanejšie