Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Martin Klus odchádza zo SaS kvôli snahe povaliť vládu: Je čas sa definitívne rozlúčiť, napísal poslanec
Zdielať na

Martin Klus odchádza zo SaS kvôli snahe povaliť vládu: Je čas sa definitívne rozlúčiť, napísal poslanec

BRATISLAVA / Najprv odičiel z klubu SaS, teraz odchádza aj zo strany. Bývalý štátny tajomník na ministerstve zahraničných vecí, dnes opozičný poslanec Martin Klus definitívne opúšťa Richarda Sulíka.

"Dnes kolegyne a kolegovia z SaS ohlásili snahu odvolať vládu pod vedením Eduarda Hegera. Rešpektujem ich rozhodnutie a chápem, že je legitímnou snahou opozície robiť práve takúto politiku a SaS už veľa iných možností aktuálne nemá," začal svoj rozlúčkový príspevok na sociálnej sieti. 

"Opäť ale musím zopakovať, že pre mňa osobne je omnoho dôležitejšie, aká je predpokladaná koncovka, ak by sa im to podarilo. Opäť opakujem, že tú nie ako politik, ale ako politológ odhadujem v triumfálnom návrate strán SMER-SSD a HLAS-SD," pokračoval ďalej.

Bývalým kolegom vyčíta aj rok 2012

"Presne ako v predčasných voľbách v roku 2012. Tentoraz možno aj s ústavnou väčšinou. Zároveň si dovolím predpokladať, že rovnako ako v roku 2012, aj teraz by SaS po takomto kroku mala vážny problém obhájiť svoju parlamentnú existenciu," zdôraznil s tým, že vtedy to strana dala s odretými ušami na 5,88 %.

"Preto sa dosť čudujem, že sú ochotní ísť do takéhoto vážneho rizika. Ako ešte stále člen SaS sa s týmto nedokážem stotožniť, a preto som sa definitívne rozhodol požiadať v najbližších dňoch aj o ukončenie členstva," vysvetlil Klus a poďakoval sa za osem rokov spolupráce a ďalšie tri roky členstva.  

"Moja časť dohody o korektnom a priateľskom odchode stále platí i keď sa môže zdať už len ako jednostranná. Mojim bývalým kolegyniam a kolegom úprimne prajem všetko dobré a kiež by som sa pre dobro Slovenska v mojich prognózach radšej mýlil ja," dodal na záver. 

Súvisiace články

Najčítanejšie