Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vláda schválila zmluvy na výstavbu 9-tisíc nájomných bytov v hodnote približne 1,5 miliardy eur
Zdielať na

Vláda schválila zmluvy na výstavbu 9-tisíc nájomných bytov v hodnote približne 1,5 miliardy eur

BRATISLAVA / Vláda počas svojho rokovania odsúhlasila zmluvy na výstabu 9-tisíc nájomných bytov v hodnote približne 1,5 miliardy eur. Ide o pilotný projekt v prípade nájomného bývania, ďalšie zrejme budú pokračovať.

"Veľa kuvikov po voľbách hovorilo, že to nebude," zhodnotil predseda NR SR Boris Kollár. Odkazoval tak na predvolebný sľub Sme rodina podstaviť nájomné byty.

"Je to len štart, to bude pokračovať ďalej," dodal Kollár s tým, že aj v súvislosti s vývojom na realitnom trhu iniciatíva koalície občanom pomôže. "Ľudia sa nevedia dostať k hypotéke," skonštatoval s tým, že pre mnohých ľudí bude nájomné bývanie jedinou možnosťou. Dodal, že v zahraničí je mnoho takýchto bytov. 

"Dnes sme schválili tretí a môžem povedať, že posledný krok k nájomnému bývaniu," povedal predseda vlády Eduard Heger. Vicepremiér pre legislatívu Štefan Holý predpokladá, že po pilotnom projekte, ktorý v stredu schválila vláda, budú nasledovať ďalšie.

​Vysvetlil, že prijatými dokumentami plnia prijatú legislatívu ohľadom nájomného bývania. Dodal, že štátu pritom nevzniknú žiadne výdavky. Minister práce Milan Krajniak dodal, že napríklad v susednom Rakúsku tvorí nájomné bývanie až štvrtinu celkového bývania. 

Čoskoro má byť spustená webová stránka, kde si záujemcovia budú môcť vypočítať, či majú právo na získanie bytu.

Súvisiace články

Najčítanejšie