Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mikulec vyvrátil špekulácie: Odstúpiť z miesta ministra sa nechystá, pozície sa nedrží zubami-nechtami, tvrdí
Zdielať na

Mikulec vyvrátil špekulácie: Odstúpiť z miesta ministra sa nechystá, pozície sa nedrží zubami-nechtami, tvrdí

BRATISLAVA / Odísť z postu ministra sa nechystá. Reč je o šéfovi rezortu vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽaNO). Počas víkendu sa totiž začali šíriť informácie, podľa ktorých sa pred hlasovaním o dôvere vláde mal vzdať svojho miesta.

"Nie je to pravda, neplánujem svoje odsúpenie," reagoval na informácie. Dodal však, že v prípade ak ho predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) odvolá, na stoličke ministra sa "nedrží zubami-nechtami".

"Prišiel som do funkcie pomôcť vrátiť spravodlivosť na Slovensku," povedal s tým, že tiež chcel zvýšiť dôveryhodnosť polície. Následne skonštatoval, že to sa súčasnej vláde aj darí.

"Neplánujem svoje odstúpenie. Tých historiek som počul za posledné dva dni veľmi veľa," zakončil Mikulec.

​Informáciu o údajnom plánovanom odchode Mikulca verejne prezradil nezaradený poslanec Peter Pellegrini (Hlas-SD). "Nemôžem prezrádzať svoje zdroje, ale pochádza to od ľudí, ktorí sú priamo súčasťou vládnej koalície," dodal neskôr.

Práve koaličný poslanec z klubu Sme rodina Martin Borguľa naznačil, že v prípade ak minister vnútra ostane na svojej stoličke, bude hlasovať za pád vlády. Rozhodnúť sa má v utorok (13.12.) dopoludnia. Doposiaľ nie je jasné konečné rozhodnutie viacerých poslancov, a tak jeho výsledok ostáva otázny.

Súvisiace články

Najčítanejšie