Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Aké sú skutočné vzťahy medzi politickými rivalmi? Na vaše otázky odpovedali Kollár a Pellegrini
Zdielať na

Aké sú skutočné vzťahy medzi politickými rivalmi? Na vaše otázky odpovedali Kollár a Pellegrini

BRATISLAVA / Ako je to so vzťahmi medzi politickými rivalmi? Po skončení diskusie Na hrane TV JOJ líder Sme rodina Boris Kollár aj predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini v štúdiu odpovedali na divácke otázky. Tých zaujímal paragraf 363, exekučná amnestia aj možnosť spolupráce Hlasu s hnutím Republika.

Diskusia pokračovala aj po vypnutí televíznych kamier. Zástupcovia obochd strán reagovali na viaceré otázky. Divákov okrem iného zaujímalo aj to, prečo sa v diskusiách opakujú tí istí hostia.

"Pozývame ľudí, ktorí majú rozhodujúce právomoci a sú aj známymi tvárami. Za seba hovorím, že pozývame ľudí, ktorí v parlamente naozaj vystupujú a ľudia si ich nemusia googliť," reagovala moderátorka Jana Krescanko Dibáková za televíznu obec.

"Našich poslancov 11 a myslím si, že všetci sa v nejakej rovine zúčastňujú," reagoval Pellegrini. Kollár dodal, že v prípade Sme rodina sa vo väčšine prípadov pred televíznymi obrazovkami vyjadruje samotný líder alebo podpredsedovia hnutia.

​Ako to je medzi politickými rivalmi

Divákov zaujímali i vzťahy politických rivalov. Konkrétne či je pravda, že tí, ktorí sa na obraze hádajú, si v skutočnosti tykajú a chodia spolu na pivo. 

"Tam, kde sa na obraze hádajú, garantujem, že na pivo spolu nechodia. Politici, ktorí vedia normálne a konštruktívne diskutovať, možno aj so zvýšeným hlasom, čo svojím spôsobom vyzerá dramatickejšie, tak tam je normálne, že ľudsky si rozumieme," odpovedal Pellegrini. Dodal, že tí politici, ktorí idú do osobných urážok, spolu na pivo istotne nechodia. 

"Ľudia si myslia, že my sa spolu nemôžeme rozprávať alebo si zájsť na kávu. Za plénom máme kaviareň, kde sa stretnú všetci poslanci," reagoval Kollár. Dodal, že v prípade ostrých súperov to je skutočne tak, ako povedal predseda Hlasu. 

Koľko z Kollárovej výplaty putuje na charitu a akú koalíciu by preferoval Pellegrini, zistíte vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie