Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Heger vystúpil v parlamente: Hlasovanie o páde vlády nebude o Matovičovi, ale o demokracii, tvrdí
Zdielať na

Heger vystúpil v parlamente: Hlasovanie o páde vlády nebude o Matovičovi, ale o demokracii, tvrdí

BRATISLAVA / Na záver rozpravy v NR SR o osude vlády vystúpil jej predseda Eduard Heger (OĽaNO). Jeho prejav bol krátky, varoval v ňom pred dôsledkami možného pádu vlády a prihováral sa i bývalým koaličným kolegom z SaS.

Poslanca v Národnej rade už tretí rokovací deň diskutujú o budúcnosti vlády. Má sa o nej rozhodnúť v utorok (13.12.). Na pád vlády je potrebných aspoň 76 hlasov poslancov, o jej osude teda rozhodne každý hlas. 

Predseda vlády prišiel na rokovanie až v neskorších hodinách a na záver rozpravy požiadal o vystúpenie. V rozprave podľa neho zaznelo mnoho právd, poloprávd, lží, urážok aj niekoľko vulgarizmov. "To, čo sa tu udialo za posledné 3 dni je splnený sen Fica a Pellegriniho," myslí si Heger v súvislosti s tým že v pléne na seba útočili demokrati.

Plán B by mal mať Sulík, myslí si premiér

Bývalých koaličných kolegov z SaS sa opýtal, či je to to, čo chceli. "Dnes sa ma novinári pýtali, že či ako predseda vlády mám plán B ak vláda padne. No v prvom rade by na túto otázku mal zodpovedať Richard Sulík, keď sa na túto misiu vydal," povedal premiér.

Utorkové hlasovanie prirovnal k tomu o páde vlády Ivety Radičovej a nazval ho rozhodovaním o charaktere štátu.  "To hlasovanie, ktoré vás čaká zajtra nebude o Hegerovi, nebude o Matovičovi, nebude o Kollárovi," povedal premiér s tým, že to bude reformách, rešpekte k občianskej spoločnosti, geopolitickom ukotvení Slovenska i o demokracii. 

"Ak môžem na záver, priatelia z SaS. Dnes v rozprave Anka Zemanová povedala veľkú pravdu. Že službu ľuďom vždy staviam nad vlastné záujmy. A to je veľká pravda," dodal. Na záver vyslovil, že verí v dostatok poslancov, ktorí budú hlasovať proti vysloveniu nedôvery vláde.

Súvisiace články

Najčítanejšie