Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bývalí poslanci SaS žiadajú o stiahnutie ich návrhu: Pád vlády by znamenal nástup toho najhoršieho, tvrdí Rajtár
Zdielať na

Bývalí poslanci SaS žiadajú o stiahnutie ich návrhu: Pád vlády by znamenal nástup toho najhoršieho, tvrdí Rajtár

BRATISLAVA / Len niekoľko hodín pred hlasovaním o vyslovení nedôvere vláde sa o slovo prihlásili bývalí poslanci SaS. Tí navrhovateľov žiadajú o stiahnutie návrhu.

Za výzvou stoja Natália Blahová, Ľubomír Galko a Jozef Rajtár. "Pred dvanástimi rokmi nás do politiky priviedli spoločné myšlienky a ideály," zaspomínala si na úvod Blahová. Dodala, že strana počas svojej existencie nechala svoj odtlačok v "boji proti korupcii".

"Na svetlo sme vyniesli mnohé nebezpečné kauzy Smeru a ich prisluhovačov. Ešte stále čelíme žalobám a súdom, no napriek tomu sa nám ten boj ani dnes nezdá byť márny a zbytočný," pokračovala.

"Pád vlády by znamenal nástup toho najhoršieho, čo čaká za dverami. Nástup vlád dvoch mafiánskych smerov a čo je ešte horšie, aj podporu neonacistov," myslí si Rajtár. Štvorročné volebné obdobie má podľa neho svoj význam. Bývalý kolegom zároveň pripomenul udalosti z pádu vlády Ivety Radičovej. "Znamená to chaos," dodal.

Nie je hnabou zmeniť názor, tvrdí Galko

Galko pripomenul, že so svojimi bývalými kolegami spoločne stáli na protestoch a burcovali do boja proti štátnej mafii i na protestoch Za slušné Slovensko. "Dúfali sme, že tento zápas dotiahnete do víťazného konca vy, ktorí ste vo voľbách sľúbili ľuďom návrat spravodlivosti. Dnes však vaše kroky vedú k nezvratným zmenám," upozornil SaS.

​Bývalí členovia ekonomických liberálov tvrdia, že predčasné voľby by znamenali návrat bývalej vládnej garnitúry. "Nie je hanbou ani vajataním zmeniť názor," dodal Galko. Poslancov vyzval, aby návrh stiahli alebo "zabezpečili, aby nebol prijatý"

Samotná strana SaS na výzvu nebude reagovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie