Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
OĽaNO k vládnej kríze: Matovič ponúka SaS svoju demisiu, dáva si však podmienky
Zdielať na

OĽaNO k vládnej kríze: Matovič ponúka SaS svoju demisiu, dáva si však podmienky

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Po hodine čakania sa verejnosť dočkala avizovaného brífingu hnutia OĽaNO k aktuálnej politickej situácii. V úvode vyhlásenia novinárom Igor Matovič oznámil, že otázky od médií odmieta.

Len pár hodín pred finálnym hlasovaním o dôvere vláde Eduarda Hegera (OĽaNO) sa hnutie Igora Matoviča postavilo pred médiá s vyhlásením. Od včera sa skloňuje niekoľko možností a to vrátane možnej demisie predsedu vlády. Parlament by tak nemohol vyhlásiť nedôveru ktorémukoľvek členovi vlády. Igor Matovič však vytiahol z rukáva iný tromf. 

Úvodé slovo patrilo Igorovi Matovičovi, ktorý stanovisko prečítal z papiera. Hneď v úvode sa pustil do SaS, ktorá nedodržala nič z toho, čo mala sľúbiť. Pripomenul, že strana Richarda Sulíka sľubovala lojalitu koalícii, ale aj následne tvrdila, že bude konštruktívnou opozíciou. Odvolanie vlády, ale aj neschválenie rozpočtu je podľa Matoviča katastrofou. "Rozhodnú hlasy ľudí, ktorých sami nazývajú fašistami," uviedol Matovič s tým, že Slovensko nevyhnutne potrebuje pokoj, ale SaS spôsobuje presný opak. 

Igor Matovič zdôraznil aj to, že do politiky vstúpil preto, aby bojoval so skorumpovanými politikmi a zachránené peniaze rozdelil rodinám. Minister financií a expremiér Igor Matovič následne ponúkol svoju demisiu. Podmienkou však je to, že SaS musí podporiť rozpočet a stiahnuť návrh na vyslovenie nedôvery vláde Eduarda Hegera. 

"Ak SaS záleží na občanoch a Slovensku, tak túto ponuku prijme," doplnil premiér Eduard Heger a dodal, že s Richardom Sulíkom sa má stretnúť o 12:00. 

Súvisiace články

Najčítanejšie