Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Matovič o páde vlády: Strana SaS je mŕtva, mám dôkazy o korupcii Sulíka
Zdielať na

Matovič o páde vlády: Strana SaS je mŕtva, mám dôkazy o korupcii Sulíka

BRATISLAVA / Pred verejnosť po hlasovaní o páde vlády predstúpili aj poslanci a členovia hnutia OĽaNO.

Predseda vlády Eduard Heger povedal, že hlasovanie o páde vlády ukázalo, že netkveli na hlasoch fašistov. "Mrzí ma, že SaS potrebovala na to, aby sa o tom presvedčila, potrebovala pád demokratickej a reformnej vlády," skonštatoval. Dodal, že do posledného dňa bude zodpovedne vykonávať svoj mandát.

Podľa Hegera spravila koalícia všetko pre to, aby vláda nepadla. Dodal, že s SaS rokoval a podmienku v súvislosti s rozpočtom dal ekonomickým liberálom kvôli tomu, aby nebolo rozpočtové provizórium.

Líder OĽaNO Igor Matovič skonštatoval že za pád vlády podľa neho hlasovali fašisti, mafia i kúpení poslanci. Tvrdí, že v mobile má správu od Jána Krošláka z roku 2020. "Písal o tom, aké by bolo správne podplácať aktívnych policajtov a pracovníkov tajných služieb, aby nám poskytovali informácie," povedal.

Matovič hovoril o údajne kúpených poslancoch aj korupcii Sulíka

"Títo ľudia boli kúpení, títo ľudia predali hlas," dodal Matovič s tým, že takýmto spôsobom Slovensko príde o demokraciu. Strany Smer, Hlas a ĽSNS sú podľa neho dohodnutí na zmenách volebných pravidiel po vzore Orbánovho Maďarska. "Je to systém, ktorý zabetónuje ich moc naveky," dodal. Podľa politika to bude zároveň kľúčovou témou budúcich volieb.

"Zároveň si myslím, že po dnešnom hlasovaní je strana SaS mŕtva," pokračoval Matovič. Zároveň povedal, že má dôkazy o korupcii lídra SaS Richarda Sulíka, ktorú zverejní počas predvolebnej kampane.

Matovič sa rozhovoril aj o incidente v Prezidentskom paláci. Keď sa nachádzal priamo na mieste, mal dostať informáciu, že líder SaS Richard Sulík si nie je istý, ako sa pri hlasovaní zachová. "Je mi veľmi ľúto komunikácie prezidentskej kancelárie, ktorá hovorila o vytrhnutí," skonštatoval. Novinárom ukázal oba dokumenty.

Na margo slov lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho sa Matovič vyjadril, že "len hlupák sa môže tešiť z pádu vlády" v situácii, keď nie je schválený rozpočet a zároveň je energetická kríza.

Súvisiace články

Najčítanejšie