Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Bol záhadným volajúcim Pročko? O nepodaní demisie ma nepresvedčil nikto z politiky ani z cirkvi, reaguje Matovič
Zdielať na

Bol záhadným volajúcim Pročko? O nepodaní demisie ma nepresvedčil nikto z politiky ani z cirkvi, reaguje Matovič

BRATISLAVA / Kto volal s Igorom Matovičom? To je otázka, ktorú si v uplynulých dňoch kládol nejeden Slovák. Práve neznámy telefonujúci ho totiž mal presvedčiť, aby demisiu z postu ministra financií nepodal. V médiách sa vynorili informácie, že by mohlo ísť o jedného z poslancov klubu OĽaNO.

Podľa informácií Nového času mal byť neznámym telefonujúcim jeden z poslancov klubu OĽaNO Jozef Pročko. "Vykašlime sa teda na to, nemá to zmysel, oni budú stále vydierať," mal podľa denníka povedať poslanec šéfovi hnutia OĽaNO.

"Igor Matovič navyše dostal telefonát, nepoviem od koho, a Igor Matovič zobral naspäť tú demisiu a vrátil sa do parlamentu," opisoval osudné chvíle Pročko na sociálnej sieti. 

Samotný Matovič však túto informáciu poprel. "Jedni tvrdia, že to bol záhadný kňaz, dnes iní, že Jožo Pročko, zajtra budú ďalšie fabulácie. Je to zbytočné. Nebol to nikto z politiky, nikto z cirkvi, ale niekto, koho určite nevystavím verejnému lynču," napísal na sociálnej sieti. 

Podal demisiu, no rozmyslel si to

Líder OĽaNO záhadného človeka prvýkrát spomenul len niekoľko minút po hlasovaní o vyslovení nedôvery vláde. "Telefonoval som s človekom, ktorého si veľmi vážim a ktorý mi povedal, že bojovníci sa pred mafiou neskláňajú," vysvetľoval.

​Stalo sa tak v Prezidentskom paláci, keď si pýtal svoju kópiu demisie. Líder SaS Richard Sulík tvrdí, že Matovič ju z rúk pracovníka úradu vytrhol, líder OĽaNO zas hovorí, že ju nevytrhol, ale vzal z rúk vedúceho kancelárie prezidenta Metodoa Špačeka.

Súvisiace články