Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Drucker končí ako šéf Dobrej voľby: Volá po spájaní, strana má čoskoro predstaviť spoluprácu
Zdielať na

Drucker končí ako šéf Dobrej voľby: Volá po spájaní, strana má čoskoro predstaviť spoluprácu

BRATISLAVA / Exminister zdravotníctva Tomáš Drucker oznámil svoj odchod z funkcie lídra strany Dobrá voľba.

Po odstupe sa neplánuje opäť uchádzať o miesto predsedu. "Pred niekoľkými mesiacmi som bol vybraný na prestížny manažerský študijný program na London Business School," vysvetlil dôvod.

Dodal, že ide o ročný program, do ktorého si škola vyberá približne 50 profesionálnych manažérov. Ako politik vysvetlil, vzhľadom na náročnosť programu, sa bude nachádzať najmä v Londýne. 

V nasledujúcich týždňoch sa zároveň chce venovať tvoreniu novej ucelenej koncepcie zdravotníctva. "Dnes na Slovensku už vlastne nemáme skoro žiadny systém zdravotníctva a zdravie pacienta je v celom chaose a ruvačke záujmov úplne niekde mimo, akoby nezaujímavé," vysvetlil.

Strana má mať snem vo februári, kde si vyberú nového predsedu. "Sme strana, ktorá viaže na seba niekoľko desaťtisíc voličov. Máme ľudí, ktorí majú čo dať Slovensku. Ale vieme, že pravdepodobne nedokážeme dosiahnuť na 5% hranicu parlamentu sami," dodal politik.

Drucker preto informoval, že počas februárovho snemu plánujú predstaviť prvú spoluprácu. Detaily však neprezradil. Strana zároveň zvolila Radoslava Baťu za svojho podpredsedu.

Súvisiace články