Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Matovič zrejme mieri do parlamentu: Sulíka si všímať nebude, s vedením rezortu financií pomôže Klimek
Zdielať na

Matovič zrejme mieri do parlamentu: Sulíka si všímať nebude, s vedením rezortu financií pomôže Klimek

BRATISLAVA / Odchádzajúci minister financií Igor Matovič predstavil odpočet výkonu svojej funkcie. Naznačil aj svoje ďalšie kroky po odchode z rezortu.

Na tlačovej konferencii sa zúčastnil aj poverený predseda vlády a minister financií Eduard Heger. Na pôdu rezortu financií prišiel priamo z Prezidentského paláca. 

Odchádzajúci minister financií pripomenul niektoré z projektov, ktoré počas jeho výkonu mandátu ministra odštartoval. Ide napríklad o 200 eur za dieťa, pomoc v energokríze, zvýšenie platov viacerých profesií či očkovací bonus. Exminister zároveň zhodnotil aj projekty, pomocou ktorých podľa jeho slov Slovensko ušetrilo milióny eur.

Matovič zároveň počas tlačovej konferencie reagoval na otázku, či sa vráti späť do parlamentu. "Netuším, koho nahradím, ale je mi ho ľúto," povedal. Neskôr dodal, že v NR SR si lídra SaS Richarda Sulíka nebude všímať.

​Nový poverený minister financií Eduard Heger zároveň povedal, že s výkonom mandátu mu bude pomáhať najmä štátny tajomník rezortu financií Marcel Klimek.

Súvisiace články

Najčítanejšie