Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Strana Spolu po podpise memoranda s Dzurindom zmenila svoj názov
Zdielať na

Strana Spolu po podpise memoranda s Dzurindom zmenila svoj názov

BRATISLAVA / Líder mimoparlamentnej strany Spolu - OD Miroslav Kollár podpísal memorandum o spoločnej spolupráci s expremiérom Mikulášom Dzurindom. Následne vedenie strany zmenilo jej názov.

Strana Spolu sa tak po novom bude volať Modrá koalícia, vedenie strany na ministerstve vnútra už požiadalo o prepis jej mena i stanov.

"Ide o ďalší avizovaný krok v spájaní niekdajšej strany Spolu s projektom dvojnásobného expremiéra Mikuláša Dzurindu a v príprave širšej stredopravej platformy pre najbližšie parlamentné voľby," informovala strana na sociálnej sieti. 

Kollár začiatkom týždňa zároveň podpísal memorandum o spolupráci s Dzurindom. Z dokumentu má vyplývať spolupráca nielen pre najbližšie parlamentné voľby.

"Podpisom memoranda sme aj formálne potvrdili záujem a spoluprácu na založení spoločnej politickej platformy, ktorá bude spájať programovo blízke politické strany a hnutia najmä na báze členov Európskej ľudovej strany a bude otvorená pre odborníkov a autority z rôznych oblastí verejného života," informoval Kollár.

"Máme záujem o širokú spoluprácu, ktorá má za cieľ zlepšiť pomery na Slovensku a udržať jeho euroatlantickú orientáciu. Tento cieľ sa dá dosiahnuť len spájaním a spoluprácou existujúcich demokratických politických zoskupení,“ doplnil Dzurinda.

Súvisiace články

Najčítanejšie