Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Modrá koalícia Mikuláša Dzurindu: Vyzývame študentov, aby vzali budúcnosť do vlastných rúk
Zdielať na

Modrá koalícia Mikuláša Dzurindu: Vyzývame študentov, aby vzali budúcnosť do vlastných rúk

BRATISLAVA / Profesionalizácia politickej scény, ale aj snaha o spoluprácu s KDH Milana Majerského. Mikuláš Dzurinda to zdôraznil počas tlačovej besedy, kde Modrá koalícia predstavila nové tváre.

Ukotvenie Slovenska  v štruktúrach EÚ a NATO, ale aj ochrana demokracie a právneho štátu a konkurencieschopná ekonomika, či presadzovanie inovácií. Aj to sú podľa Mikuláša Dzurindu tri základné piliere a ciele Modrej koalície.

Modrá koalícia sa bude snažiť aj zastaviť úpadok a chaos s tým, že podľa Mikuláša Dzurindu je dôležité zastaviť aj kultúrne vojny. "Milí priatelia konzervatívci nemôžu poraziť liberálov, ani liberáli konzervatívcov," uviedol expremiér Mikuláš Dzurinda, ktorý ako ďalší z problémov krajiny označil aj rekordné zadlžovanie. 

Kľúčom k úspechu je podľa Dzurindu nielen silná kandidátka, ale silná občianska spoločnosť. "Treba vnímť vážne hrozby, ktoré vyslovili odborníci a ja som ich v úvode  citoval," dodal Dzurinda, ktorý sa nechce uchádzať o post lídra, lebo by to považoval za nevhodné. 

Viac vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie