Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Heger a Naď o aktuálnom dianí: Fico je zbabelec a klamár, ktorý sa obracia chrbtom k umierajúcim
Zdielať na

Heger a Naď o aktuálnom dianí: Fico je zbabelec a klamár, ktorý sa obracia chrbtom k umierajúcim

BRATISLAVA / Obaja politici sa pustili do ostrej kritiky Roberta Fica, tvrdia, že Slovensko vtiahne do izolácie.

Eduard Heger sa vrátil z Bruselu, kde rokoval aj s prezidentom Zelenským, ktorý ho požiadal o Migy. "Túto pomoc si vieme dať preplatiť z európskeho fondu rozvoja," povedal dočasne poverený premiér s tým, že tieto stroje muselo Slovensko uzemniť. Zdôraznil aj to, že Slovensko chce pomôcť a bude pomáhať Ukrajine, ktorá sa bráni voči ruskej agresii. 

Fico je podľa Hegera zbabelec a klamár

Správanie Roberta Fica označil za hanebné. "Posielať deky ľuďom, ktorí čelia náletom rakiet je cynické," pokračoval Heger s tým,  že Robert Fico je hlásnou trúbou ruskej propagandy. Heger pripomenul, že Slovensko už raz bolo čiernou dierou a práve tento expremiér ho chce vrátiť desiatky rokov nazad. 

Roberta Fica označil za cynika a klamára. "Chcem taktiež vyzvať Petra Pellegriniho, aby z toho lesa vyšiel a odpovedal, ako sa postaví k tejto téme," adresoval Eduard Heger expremiérovi Pellegrinimu. Dodal aj to, že Ukrajina chce mier a preto od začiatku, ešte pred vypuktnutím agresie, pozývala Putina rokovať za jeden stôl. Zelenský zároveň predstavil aj 10 bodový plán. "Je v našom záujme, aby Ukrajina bola pstabilnou a prosperujúcou krajinou. 

Ukrajinská sloboda je v národnom záujme Slovenska

Naď pokračoval, že ukrajinská sloboda je národným záujmom Slovenska. "Budeme všetci robiť všetko preto, aby sme jej pomohli," pokračoval dočasne poverený šéf obrany. Z zodpovedných ľudí označil nielen seba a Eduarda Hegera, ale aj hlavu štátu. 

Zdôraznil, že Robert Fico s Blahom, ale aj ĽSNS a Republika sa správajú, ako keby boli Putinom platení. Ľudí okolo Roberta Fica označil za svoloč. "Toto bola politika Roberta Fica na obrane. Nedávať tam peniaze, ale tie čo tam dať, rozkrádať cez firmu Výboha," rozhorčiol sa Naď, ktorý doplnil, že ešte bývalá vláda sa rozhodla, že už na ne ani nebude trénovať pilotov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie