Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zvládol by vyžiť z minimálnej mzdy? Aj takto sa v Na hrane správal expremiér
Zdielať na

Zvládol by vyžiť z minimálnej mzdy? Aj takto sa v Na hrane správal expremiér

BRATISLAVA / Otázky od divákov sú klasickou súčasťou relácie Na hrane TV JOJ. Výnimkou nebol ani posledný duel, v ktorom sa stretol predseda NR SR a Sme rodina Boris Kollár a šéf Smeru-SD a expremiér Robert Fico.

"Dokázali by ste vyžiť z minimálnej mzdy?" pýtala sa oboch zúčastnených politikov diváčka Mária. Robert Fico sa však namiesto odpovede na otázku začal vykrúcať a hovoriť o minimálnej mzde, takpovediac, všeobecne. "Asi je to téma, ktorá každého trápi. Je to 700 eur," začal expremiér svoju siahodlhú a pomerne nekonkrétnu odpoveď. 

Na zopakovanie otázky reagoval predseda Smeru-SD spôsobom, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani žiačik prvého stupňa základnej školy. 

Na otázku však neodpovedal ani po opičke, ktorou reagoval na otázku moderátorky. Argumentoval, že z minimálnej mzdy žije na Slovensku malý počet ľudí, a oveľa viac starostí mu robia nízke dôchodky. Dôchodkový systém mal pritom šancu zmeniť kedykoľvek počas dvanástich rokov, keď Robert Fico viedol krajinu ako predseda vlády. Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny patrilo taktiež strane Smer-SD a v jeho čele stál Ján Richter.

Odpovedi na otázku sa však úspešne vyhol aj Boris Kollár, ktorému by minimálna mzda nepokryla ani výživné. ​Aj on prejavil znepokojenie nad tým, že z minimálnych dôchodkov sa vyžiť nedá. Rovnako je aktuálne ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny v rukách hnutia Sme rodina a vedie ho Milan Krajniak. 

Všetky otázky a odpovede si môžete pozrieť vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie