Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Gyimesi ukázal voličom namiesto podpory prostredník, komentuje Štefančík
Zdielať na

Gyimesi ukázal voličom namiesto podpory prostredník, komentuje Štefančík

BRATISLAVA / Politológ reagoval na nedeľnú politickú debatu, kde Matovičov poslanec otvorene priznal, že sú mu dôležité zákony ukradnuté.

"Ak ste si dnes zapli nedeľnú debatu na RTVS, nemohla vám ujsť veta, ktorá bude určite kandidovať na výrok nielen tohto týždňa či mesiaca, ale určite aj celého volebného obdobia," začal politológ Radoslav Štefančík odvolávajúc sa na výrok poslanca Gyimesiho (OĽaNO).

"Jeho autorom bol poslanec NR SR za OĽaNO György (do roku 2020 Juraj) Gyimesi. Keď sa ho moderátor relácie Marek Makara opýtal, prečo chýbal pri hlasovaní o návrhoch opatrení k plánu obnovy, poslanec odpovedal: Pretože som mal mimoriadne dôležité rokovanie o svojej politickej budúcnosti," pokračoval Štefančík s tým, že ide o drzosť. 

"Poslanec za OĽaNO pri hlasovaní o finančnej podpore Slovensku v rozsahu väčšej ako jedna miliarda eur povie úplne na plnú hubu, že uprednostnil svoje vlastné osobné záujmy. Nepovedal, že nesúhlasí s podporou pre Slovensko, prípadne neargumentoval zlou prípravou návrhov zákonov, on si jednoducho povie, že jeho vlastná politická budúcnosť mu je dôležitejšia ako budúcnosť celej krajiny,"  dodal. 

Politológ zdôraznil, že by sme boli prudko naivní, ak by sme si mysleli, že poslancom ide o blaho krajiny. "Že dbajú o záujmy spoločnosti, krajiny, Slovenska. Ale povedať to takto na plné ústa, to tuším zaznelo v slovenskom mediálnom priestore prvýkrát. Zaujímalo by ma teraz, čo na to ten, kto jeho politický talent v roku 2020 objavil," poznamenal a dodal, že Igor Matovič sa snaží prezentovať ako politik, ktorému na Slovensku záleží.

"Nuž, takto to medzi poslancami OĽaNO môže fungovať v realite. Volebná kampaň sa rozbehla, politici sa nás snažia obalamutiť, ťahajú nám medové motúzy popod fúzy, preto by sa dalo očakávať, že takýto nezmysel nahlas nikto nevysloví. Ale vyzerá to tak, že niekto naplno prejavil svoj úprimný prístup k voličovi a namiesto podpory mu ukázal prostredník," doplnil.

Politológ na záver dodal, že na ťahu je teda volič. "Ten o niekoľko týždňov rozhodne, či Jurajovi jeho úprimnosť spočíta, alebo si opäť nechá na...ť na hlavu. V každom prípade gratulujem voličom, ktorí tohto pána v roku 2020 podporili svojím preferenčným hlasom a dnes uvažujú, že by to na konci septembra mohli urobiť znovu," uzavrel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie