Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
"Ješitný" Dzurinda a Hegerovci stále bez webu: Mohli by sa namiesto Demokrati volať Amatéri, odkazuje politológ
Zdielať na

"Ješitný" Dzurinda a Hegerovci stále bez webu: Mohli by sa namiesto Demokrati volať Amatéri, odkazuje politológ

BRATISLAVA / Zatiaľ čo Modrí – Európske Slovensko zvládli spojazdniť svoju webovú stránku pomerne rýchlo, Demokrati Eduarda Hegera sú na webe stále bez obsahu. Vytrela im zrak aj Lucia Ďuriš Nicholsonová so svojím Jablkom.

Na tých, ktorí sú zvedaví, čo ponúkajú nové politické strany, čaká na webovom sídle Demokratov sklamanie. Napriek tomu, že od ohlásenia strany prešiel mesiac, stránka smedemokrati je stále prázdna. Okrem loga s odkazom na sociálne siete neobsahuje žiadnu informáciu. Nie je tam uvedené ani to, kto je predseda, kto tvorí predsedníctvo strany, ale chýbajú aj jednotliví členovia či tlačové správy a vyjadrenia. 

Nie je to komplikované ako napríklad e-shop, hovorí IT špecialistka a webdizajnérka

"Pokiaľ má klient podklady a vie, čo chce, tak je to robota maximálne na týždeň," vyjadrila sa pre Noviny PLUS webdizajnérka a IT špecialistka Annamária Krajčiová k tomu, koľko trvá nakódovať základnú stránku aj s obsahom. Zároveň dodala, že kódovanie stránky nie je robota, ktorá by mala presiahnuť mesiac. 

"Štandardne sa jeden deň stretnete s klientom, dohodnete si návrh a následne to je kódovanie na jeden deň. Ak by to bola veľmi komplikovaná stránka, tak sú to dva dni," vysvetľovala ďalej s tým, že na základe hlavnej stránky, ktorú Demokrati majú aktívnu, je to práca tak na hodinu. Stránka je totiž pod wordpressom, čo prácu zjednodušujem a to "napriek tvárení sa na custom javascript"

Mohli by sa volať Amatéri, reaguje Štefančík

Podľa politológa je prístup Demokratov hanba a podporujú to aj ich vyjadrenia o tom, že na webstránke stále pracujú. "Ak si dokázali nechať vyrobiť logo u rakúskej firmy, mohli zvládnuť aj toto," odkázal politológ, ktorý uviedol aj to, že to svedčí o ich neúcte k voličom. 

Podľa odborníka sa Eduard Heger nemôže čudovať, že momentálne je preferenčne pred parlamentom a dokonca klesol. "Oni na tom pracujú, od kedy vznikli, ale keď vznikli, mali to mať už hotové," poznamenal Radoslav Štefančík s tým, že v deň tlačovky to už mali mať hotové. Podľa odborníka to potvrdzuje amaterizmus Hegerovcov, a to aj v prípade komunikácie s voličom. "Potom sa netreba čudovať, že majú také nízke percentá. Namiesto Demokratov sa mohli volať Amatéri," dodal.

​Dzurinda je „ješitný“ a dôkazom toho je aj jeho stránka, zhodnotil politológ

Hoci Modrí majú web aj s určitým obsahom, na prvý pohľad sa zdá, že nejde o stranu, ale o osobný web Mikuláša Dzurindu. Hoci za ním na tlačových konferenciách stálo niekoľko desiatok ľudí, webovej stránke Modrí-Európske Slovensko dominuje najmä on sám. Obsahovo stránka pripomína osobný blog expremiéra so spomienkami na minulosť a na hlavnej stránke nie je jediná fotografia s jeho tímom. Ten nájdete až na samostatnej podkategórii. 

"Ak by sa strana mohla volať Modrí-Mikuláš Dzurinda, volala by sa tak," reagoval Radoslav Štefančík a zdôraznil, že je jasné, že práve Mikuláš Dzurinda chce byť hýbateľom politiky a udalostí okolo neho samého. "Všetci účastníci jeho tlačoviek sú iba štatistami. Mikuláš Dzurinda je natoľko ,ješitný‘, aby nikomu nedovolil ho ,predčiť‘ a na nejaké spájanie to len hrá, rovnako ako na poskytnutie priestoru mladým, na čo sa rád odvoláva. To, čo Mikuláš Dzurinda robí, robí len sám pre seba," uviedol Štefančík. 

Podľa politológa to boli práve jeho osobné ambície, ktoré zabránili tomu, aby sa s kýmkoľvek reálne spojil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie