Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Heger, Naď a Budaj sú stále uvedení v štruktúrach OĽaNO. Budaj zatiaľ ani neodišiel
Zdielať na

Heger, Naď a Budaj sú stále uvedení v štruktúrach OĽaNO. Budaj zatiaľ ani neodišiel

BRATISLAVA / Hoci vznik strany Demokrati ohlásil dočasne poverený premiér Eduard Heger už pred niekoľkými týždňami, na stránke hnutia OĽaNO stále figuruje v predsedníctve. A nie je tam sám.

Zmätky v OĽaNO

V štruktúrach hnutia OĽaNO stále figurujú aj Jaroslav Naď a Ján Budaj. Aj oni sú pritom oficiálne členmi novopremenovaného subjektu Miroslava Kollára. Zatiaľ čo hnutie Igora Matoviča troch dotyčných členov dočasne poverenej vlády odstránilo z časti s názvom OĽaNO vo vláde, na predsedníctvo sa akosi pozabudlo.

Ešte aj dnes na stránke "obyčajných" svietili medzi členmi predsedníctva dvaja dočasne poverení ministri, ale aj predseda vlády. Zatiaľ čo Eduard Heger aj Jaroslav Naď sa predsedníctva vzdali, v prípade Jána Budaja to je inak. 

noviny.sk/OĽaNO

Ján Budaj sa členstva v predsedníctve zatiaľ nevzdal, na čo po vzniku Demokratov upozornil aj líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Táto informácia pobavila aj internetových vtipkárov. Dočasne poverený šéf envirorezortu sa dodnes členstva v štruktúrach OĽaNO nevzdal. "Eduard Heger a Jaroslav Naď sa k 6. 3. 2023 vzdali členstva v hnutí OĽaNO a zároveň členstva v predsedníctve. Od Jána Budaja ho očakávame v najbližších dňoch," uviedol hovorca hnutia Matúš Bystriansky.

Demokrati bez obsahu?

Zatiaľ čo hnutie OĽaNO má na svojich stránkach informácie hodné aktualizácie, Demokratom obsah na stránke chýba. Strana Eduarda Hegera si stihla za tých niekoľko týždňov založiť stránku na Facebooku, ale aj profil na Instagrame. Na webovú stránku, ktorá by mala informovať o práci strany, si zatiaľ čas nenašli.

Webové sídlo Demokratov má zatiaľ len úvodnu stránku s logom, odkazom na sociálne siete a prázdny Youtube kanál. Na stránke chýba aj akákoľvek zmienka o predsedníctve, regionálnych štruktúrach alebo členoch strany. Snažili sme sa spojiť nielen s hovorom Demokratov Martinom Kvetkom, ale aj poslancom za stranu Miroslavom Kollárom.

Kollár pre Noviny PLUS TV JOJ povedal, že pracujú na tom, aby všetko bolo tak, ako má byť. "Tým, že to vzniklo rýchlo, tak nechceme vytvárať nejaký polotovar. Kóduje sa stránka a v priebehu pár týždňov ju predstavíme," uzavrel Kollár. 

Súvisiace články

Najčítanejšie