Jasno
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Naďov náhradník? Majer na svojho exšéfa spieva ódy. Rezort je vraj v najlepšej kondícii
Zdielať na

Naďov náhradník? Majer na svojho exšéfa spieva ódy. Rezort je vraj v najlepšej kondícii

BRATISLAVA / Práve o Marianovi Majerovi, ktorý doteraz pôsobil ako štatny tajomník na rezorte obrany Jaroslava Naďa, sa hovorí ako o jeho náhrade. Samotný Majer však tieto špekulácie poprel. Vojak sa pri rozlúčke s čoskoro bývalým povereným ministrom neubránil citlivým slovám.

"Aj keď nástup novej vlády nastane asi až o týždeň, tento víkend prakticky znamená ukončenie istej etapy, ktorej som aj ja pracovne venoval vyše tri roky života. A keďže koniec vo vláde sa týka aj Jaro Naď - minister obrany SR , vďaka ktorému som sa stal štátnym tajomníkom a ktorý mi tie tri roky šéfoval, dovoľte mi byť trochu osobný," začal Majer na sociálnej sieti.

Excelentný šéf

Majer zdôraznil, že Jaroslav Naď bol excelentný šéf, ktorý dokázal namotivovať celé ministerstvo a ozbrojené sily na výkony, ktoré si predtým vedel ťažko niekto predstaviť. "Hoci vedenie takej veľkej inštitúcie je vždy kolektívny výkon, bol to hlavne on, kto sa zaslúžil o zvládnutie všetkých kritických chvíľ a rozhodnutí, ktoré nás stretli. A asi netreba pripomínať, aké to z tohto hľadiska tie tri roky boli," uviedol ďalej. 

Majer uviedol aj to, že podľa neho je to človek, ktorý sa nebojí rozhodnutie urobiť, ale rovnako si za ním aj stáť a prijať zaň zodpovednosť. "Aj vtedy, ak sa náhodou ukáže ako možno nie najvhodnejšie. Neviem ale ako to robí, ale v drvivej väčšine sa tie rozhodnutia ukázali ako správne, a to aj vtedy, ak sme si my ostatní neboli istí. Do každej výzvy vkladá enormné úsilie a chce hľadať riešenia aj vtedy, ak sa zdá, že už žiadne neexistuje," pokračoval. 

Rezort je podľa Majera v historicky najlepšej kondícii

Naďov štátny tajomník dodal aj to, že v čele rezortu sa Jaroslav Naď správal nesebecky. "Nikdy pritom nehral len na seba, išlo mu vždy hlavne o rozvoj a dobro rezortu. A to bez očakávania akéhokoľvek osobného zisku. Jaro má však zároveň aj výborný politický cit a neskutočný ťah na bránu, ktorý mu môžu závidieť aj ostrieľanejši politickí harcovníci. Aj vďaka tomu si dovolím tvrdiť, že rezort je v tejto chvíli v najlepšej kondícii, v akej kedy bol, hoci mnohé pozitíva spomínaných rozhodnutí sa naplno prejavia až v priebehu nasledujúcich rokov," poznamenal ďalej. 

Marian Majer vyzdvihol aj spoločné priateľstvo, ktorému sa nevyhla aj dáka búrka. "Naše pracovné cesty sa stretávajú a rozchádzajú už bezmála 20 rokov. Za ten čas sme nie vždy mali na všetko rovnaký názor a pri niektorých veciach sme sa dokázali parádne pohádať. Ale nikdy to neohrozilo náš blízky ľudský vzťah a vzájomný rešpekt. Vážim si, že pri každej zásadnejšej veci ho zaujímal môj názor a nikdy nekonal v rozpore s ním. Hoci sme osobnostne absolútne odlišné typy, zdieľame rovnaké názory a hodnoty a to nám vždy uľahčovalo spoločnú prácu a rozhodnutia," napísal štátny, ktorý možno bude novým šéfom rezortu. 

"Preto mu želám v jeho ďalšom pôsobení hlavne veľa zdravia a osobnej pohody a snáď aj trochu oddychu bez každodenného stresu. Hoci s ohľadom na nadchádzajúcu kampaň pred voľbami sa toto želanie môže javiť trochu ironicky. Želám mu samozrejme ďalšie politické úspechy, aj keď to budú mať okrem neho v rukách najmä voliči," dodal na záver s tým, že verí, že jeho úsilie bude na ministerstve obrany pokračovať naďalej a to, čo spoločne rozbehli, prinesie aj v budúcnosti pozitívne ovocie.

"A to nehovorím len o piatich mesiacoch do volieb, ale najmä o období po nich. Lebo netvárme sa, že nehrozí, že to môže byť aj presne naopak," uzavrel. 

Súvisiace články