Polojasno
15°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Čaputová podnikne právne kroky voči Ficovi, dôvodom sú jeho výroky o americkej agentke
Zdielať na

Čaputová podnikne právne kroky voči Ficovi, dôvodom sú jeho výroky o americkej agentke

Archívna TK Čaputovej

BRATISLAVA / Prezidentka Zuzana čaputová podnikne právne kroky voči konaniu šéfa Smeru-SSD Robertovi Ficovi.

Líder opozičnej strany na margo hlavy štátu posledné dni hovorí, že americká agentka či to, že dostáva pokyny od príslušnýkov zahraničia. "Dnes Robert Fico opäť šíril klamstvá o americkej agentke, sorošovej vláde, konzultáciách s americkou ambasádou," napísala prezidentka na sociálnej sieti.

"Zhruba v tom istom čase som mala ďalšie dva výsluchy ako poškodená pre nové vyhrážky zabitím voči mne a mojim blízkym. Dôvody vyhrážok ako vždy rovnaké - americká agentka, soroš, americká ambasáda," dodala.

Podobné výroky na osobu Čaputovej mal Fico aj v minulosti. Vysvetľovanie jeho výrokov však podľa hlavy štátu už skončilo. "Už nebudem po x-tý krát vysvetlovať, že je to absolútne klamstvo a zdĺhavo vysvetľovať, že okresný, krajský a napokon aj Ústavný súd jasne vyjadril, že tieto obvinenia sú nepodložené a prekračujú hranice politického súboja," vysvetlila.

Na ťahu je tak bránenie sa právnymi krokmi. "Neklesnem na jeho úroveň, a nebudem mu venovať žiadne prívlastky. Idem ale využiť všetky právne prostriedky. Ako matka na ochranu svojich detí. Ako občianka na ochranu inštitúcie, ktorú dočasne zastupujem," zakončila Čaputová.

Politici stoja za prezidentkou

Líder SaS Richard Sulík zareagoval, že ekonomickí liberáli stoja za hlavou štátu. "Politika je tvrdá, politici preto musia znášať kritiku verejnosti aj oponentov, no aj tá má svoje mantinely. Robert Fico ich prekračuje denne. V ľuďoch cez bludy živí nenávisť, ktorá, bohužiaľ, vedie až k vyhrážkam smrti smerom k rodine prezidentky," napísal na sociálnej sieti.

Sulík zároveň vyzval Fica, aby sa k situácii "postavil ako chlap" a verejne sa ospravedlnil Čaputovej. "Ľavičiar, pravičiar, konzervatívec, liberál. Poďme sa na politickej scéne predbiehať radšej v tom, kto má pre voličov lepšiu ponuku. Kto ich presvedčí o tom, že práve jeho strana by mala riadiť Slovensko," dodal.

"Odmietam akékoľvek útoky na pani prezidentku Zuzanu Čaputovú! Sám som otec 4 detí, viem aké je to mať strach o svojich blízkych. V politike môžeme súhlasiť alebo nesúhlasiť, ale toto je neprijateľné! Pán Fico prerážate dno! Hanba," uviedol dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger (Demokrati)-

Súvisiace články

Najčítanejšie