Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Remišová si konečne, po vzore kráľa Slnko bude môcť povedať "strana som ja", hodnotí Benčík
Zdielať na

Remišová si konečne, po vzore kráľa Slnko bude môcť povedať "strana som ja", hodnotí Benčík

BRATISLAVA / Poslanec za poslencký klub SaS Ján Benčík, ktorý v tomto volebnom období kandidoval za stranu Za ľudí ostro kritizuje svoju bývalú šéfku. Bojovník proti fašistom na Slovensku (nielen v politike), ktorý už v ďalších voľbách kandidovať neplánuje si vzal na paškál aj ďalších lídrov.

Ján Benčík odišiel zo Za ľudí zakladateľa exprezidenta Kisku po tom, čo sa súčasná líderka Veronika Remišová snažila v strane presadzovať praktiky, ktoré kritici označovali za nedemokratické. Dnes, keď padla vláda Eudarda Hegera (nielen) jej posiela jasný odkaz.

Na úvod sa venoval šéfovi Hlasu. "Peter Pellegrini prezidentku snáď stokrát vyzýval aby vymenovala úradnícku vládu. Teraz, keď pani prezidentka úradnícku vládu ide vymenovať, Pellegrini, pretože je vo svojom obojetnom správaní konzistentný, úradnícku vládu nepodporí," zverejnil Benčík. 

Stranícku šéfku sarkasticky označil ua na slovo vzatú odborníčku. "Veronika Remišová, ako fundovaná politička a politologička hovorí, že nejde o úradnícku, ale o prezidentskú vládu. A podporiť ju sa očividne tiež nechystá. Nevadí, konečne si, parafrázujúc kráľa Slnko, Ľudovíta XIV., bude môcť povedať: "strana som ja." Z pôvodného 12-členného klubu strany Za ľudí, zostane totiž v parlamente, najmä vlastnou zásluhou, sama," zhodnotil jej bývalý stranícky kolega. 

Maslo aj na hlavách ostaných

Benčík sa nevyhol ani lídrovi OĽaNO, expremiérovi a exministrovi financií. "Igor Matovič, ktorý sa v útokoch na pani prezidentku dlhodobo vyžíva, avizuje, že (progresívnu) vládu nepodporí, lebo jej zloženie pani prezidentka nekonzultovala s tým najpovolanejším, teda s ním. Malosť ducha sa ťažko prekonáva a v robení priekov je naozaj naslovovzatým majstrom," poznamenal. 

"Boris Kollár, ktorého ekipa v ostatných dňoch v parlamente už pri hlasovaní otvorene kolaboruje s Ficom, by aj podporil, ale ako známy estét, milovník umenia a odborník na Berniniho, nemôže. Vadí mu navrhovaný minister kultúry. Uvidíme, čo urobí, ak pani prezidentka navrhne niekoho iného," dodal ďalej. 

"Bývalý premiér s demokratickou družinou zatiaľ podporu tiež iba zvažuje, vraj ešte uvidí. Uvidíme aj my ako sa zachová. Držme mu palce, aby mu pád z prestola nezatemnil myseľ. Ale najpodlejší je ako obyčajne Robert Fico, ktorému príde vhod každá lož a žiadna podlosť mu nie je cudzia. Preto zlomyseľne tára o Sorosovi, americkej agentke či vláde nadiktovanej americkou ambasádou, čoho následkom sú vyhrážky pani prezidentke a jej rodine, ktoré je nútená riešiť s políciou," napísal Benčík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie