Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Politológ Lenč o Matovičovom "chlapcovi": Trápne lúčenie mladého Sebastiána
Zdielať na

Politológ Lenč o Matovičovom "chlapcovi": Trápne lúčenie mladého Sebastiána

BRATISLAVA / Po návrate ministrov z dočasne poverenej vlády prišlo OĽaNO o troch poslancov. Politológ Jozef Lenč sa pozrel na aktivitu jedného z nich – Sebastiána Kozarca. Tá by mohla byť pre Matovičovo hnutie dokonca príznačná. Podľa odborníka je to príklad, aké osobnosti Igor Matovič prináša do NR SR.

"Pred niekoľkými dňami sa lúčil so Zvolenom. Bolo to opäť jedno z tých videí, ktoré dnes neúspešne kopíruje Eduard (Edo) Heger. Video, pri ktorom sa cítite trápne, ako pri pozeraní stužkovej," začal politológ odvolávajúc sa na video, ktoré po diskusii vo Zvolene zverejnil expremiér, exminister financií a súčasný líder OĽaNO Igor Matovič. 

"Sebastián, povedz niečo," nenútene hovorí predseda a majiteľ obyčajného Seba. "Nie, chalani, ja sa hanbím," prosí o pomoc Sebo.

Výkon hodný pozornosti

Politológ Jozef Lenč si posvietil na pôsobenie Sebastiána Kozareca v legislatívnom zbore. "Parlamentná derniéra, po "odpracovaných" 36 mesiacoch a 6 dňoch – v troch turnusoch, z ktorých najdlhší trval rok a pol a najkratší 87 dní – poslanca Sebastiána Kozarca iba podčiarkuje to, kto, ako a prečo sa dostal do národnej rady na údajne najlepšej kandidátke volieb 2020," uviedol politológ.

Politológ pokračoval v tom, že predmetné video nespĺňalo žiadne štandardy. "Lúčenie mladého Sebastiána vo Zvolene bolo trápne, no aspoň sa snažil dať mu obsah. To sa už nedá povedať o jeho pôsobení v poslaneckých laviciach. V prípade, že by v týchto dňoch prešiel návrh jeho "zamestnávateľa" o tom, že poslancom majú refundovať časť platu za ich prácu politické strany, bol by mladý Sebastián na mizine," pokračoval Lenč ďalej odvolávajúc sa na návrh Igora Matoviča, ktorý sa snažil dva razy presadiť v NR SR. 

"Za tých 33 mesiacov sa mu podarilo podpísať sa pod niekoľko návrhov zákonov, ktorými jeho hnutie a kolegovia prispeli ku všeobecnej "kríze chaosu". Súčasne sa mu podarilo až trikrát vystúpiť v pléne NR SR, kde v dvoch faktických poznámkach v roku 2020 kvázi vtipne reagoval na Roberta Fica a Miňa Mazureka. V roku 2021 oznámil poslancom, že sa bude hlasovať "zajtra o sedemnástej"," hodnotil politológ.

Lenč však zároveň upozornila, že toto nebol kompletný výkon poslanca. "Tiež sa mu podarilo sformulovať až sedem otázok, z ktorých boli dve zodpovedané a štyri vytvorené tak, aby potešili srdiečko zamestnávateľa. Najmä tá, ktorú položil na konci septembra 2022 v tom čase ešte jeho premiérovi a spolustraníkovi Eduardovi (Edovi) Hegerovi – nanešťastie pre neho, Heger na ňu nemohol odpovedať a tak nám predať pár myšlienok o svojej pracovitosti. ,Čo hovoríte na to, že Vaša vláda je schopná v časoch ťažkých kríz poskytnúť dôchodcom nie 2x, nie 3x, ale 10x viac finančných prostriedkov ako vlády Roberta Fica a Petra Pellegriniho v časoch prebytku a hospodárskeho rastu?‘“ citoval Jozef Lenč. 

"Žiaľ, Sebastián Kozarec už nebude mať možnosť zaujímať sa o úspechy vlády, ba ani súperiť s ostatnými (ne)obyčajnými ľuďmi a (ne)závislými osobnosťami o priazeň Igora Matovič. Nateraz nie v NR SR, no vo volebnej kampani (ak sa dostane na kandidátku a robí pre to všetko) sa o to isto pokúsi," uzavrel.

Súvisiace články

Najčítanejšie