Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Richard Sulík otvorene: Musím sa k niečomu priznať, milujem Alojza Hlinu
Zdielať na

Richard Sulík otvorene: Musím sa k niečomu priznať, milujem Alojza Hlinu

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Richard Sulík sa neubránil citom, ktoré vzynal verejne - Alojzovi Hlinovi.

To, že Alojz Hlina bude 150. členom kandidátky SaS do predčasných volieb, oznámil Richard Sulík na tlačovej konferencii v pondelok popoludní (22.5.2023). Za konzervatívca na svojej kandidátke si vyslúžil pomerne ostrú kritiku. Rovnako, ako za to, že na kandidátke nedal prednosť novým tváram, alebo úspešným regionálnym kandidátom. 

Pre Noviny PLUS to komentoval politológ Miroslav Řádek, ktorý uviedol, že práve Alojz Hlina by sa lídrovi SaS mohol vypomstiť minimálne tak, ako kedysi Igor Matovič. Napriek tomu Sulík tvrdí, že bývalého šéfa KDH miluje. 

​Presvedčili ho jeho ekonomické názory

Na úvod Sulík zdôraznil, že sa musí k niečomu priznať. "Milujem Alojza Hlinu za jeho ekonomické názory," uviedol s tým, že mnohých v pondelok prekvapili, keď si s ním podali ruky a predstavili ho ako kandidáta číslo 150. "Budem k vám fakt úprimný - mne toto spojenie uši nereže. Pravda je, že v Saske máme mnoho veriacich a na kandidátke našej liberálnej strany už tretíkrát hosťuje Ondrej Dostál a jeho kolegovia z Občianskej konzervatívnej strany. A funguje to!" poznamenal Sulík, ktorý neskrýval nadšenie. 

"My dvaja sme už viackrát debatovali o tom, čo je to konzervativizmus a čo je liberalizmus. Obdivujem, ako trefne dokáže pomenovať populizmus a páči sa mi, ako sa dokáže postaviť za slabších. A zhodujeme sa v tom, akú úlohu má pravica v politike," pokračoval líder ekonomických liberálov. 

PodĹa Sulíka sú najvýpovednejšie jeho vlastné slová: "Keď umrie pravica, umrie demokracia. So Saskou sa názorovo stretávate v ekonomickej časti programu, možete sa spoľahnúť. Peniaze nerastú na strome a na to, aby socialisti mali čo rozdeľovať, musia pravičiari niečo zarobiť," citoval Sulík a zašiel ešte ďalej. 

Jasno má mať Hlina, podľa Sulíka aj v registrovaných partnerstvách, ale aj v otázke tranzície. "Považujem Alojza Hlinu za svieži vietor medzi konzervatívcami. Alojz svoje hodnotové nastavenie žije, nepotrebuje ho pretláčať iným. Nechce zakazovať interrupcie, chce spraviť všetko pre to, aby na ne ženy nemuseli chodiť. A toto máme spoločné. Preto si myslím, že nám to bude fungovať," uzavrel exminister hospodárstva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie