Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Fico a Blanár prichytení na ambasáde USA: Z Kremľa berú nóty, z Washingtonu chlebíčky, reaguje Stančík
Zdielať na

Fico a Blanár prichytení na ambasáde USA: Z Kremľa berú nóty, z Washingtonu chlebíčky, reaguje Stančík

BRATISLAVA / Na americkej ambasáde sa dnes oslavol Deň nezávislosti. Na oslave sa objavili aj politici Smeru-SSD.

Na oslave Dňa nezávislosti na americkej ambasáde zachytil Roberta Fica novinár Tomáš Madleňák. Prekvapilo ho, že na evente sa objavil práve politik, ktorý prezidentku obviňuje z toho, že je americkou agentkou a na USA pravidelne útočí. 

"Človek, ktorý o tom, koho všetkého riadi Ambasáda USA, neustále konšpiruje. Ktorý v Amerike a Sorosovi videl aj príčinu protestov proti jeho vláde - nie v tom, že počas nej zavraždili na Slovensku novinára. Človek, ktorý obviňuje Západ a NATO, že idú manipulovať voľby," uviedol Tomáš Madleňák. 

Politológ hovorí o hre na voličov

Politológ Radoslav Štefančík pre Noviny PLUS TV JOJ reagoval tým, že reči Roberta Fica netreba brať až tak vážne. "Keď si spomeniem na ten jeho predklon pred americkým prezidentom Baracom Obamom spolu s Robertom Kaliňákom, tak si nemyslím, že chce otočiť Slovensko na východ. To s tou americkou agentkou je len hra pre jeho voličov, o ktorých si Robert Fico myslí, že žerú seno," zhodnotil politológ. 

Na ruskú ambasádu sa chodí pre nóty, na americkú na chlebíčky, smeje sa Stančík

Poslanec za Demokratov Andrej Stančík pre Noviny PLUS skonštatoval, že je veľmi milé, že aj v Smere si sem-tam uvedomia, na ktoré ambasády treba chodiť, a kto sú naši spojenci. "Možno je to ale len súčasť zahraničnej politiky "všetkých azimutov". Z Kremľa berú nóty a z Washingtonu chlebíčky," poznamenal Stančík pobavene. 

Juraj Krúpa (SaS) zase reagoval tým, že verí, že bude môcť po voľbách opäť slúžiť USA. "Fico nemá chrbtovú kosť, to už dávno vieme. Pamätáme si, že bol v Bielom dome, že priniesol aj 12 teroristov z Guantanáma...Napriek jeho predvolebnej rétorike verím, že bude môcť Američanom vychádzať v ústrety všade, kde sa dá. Tak to robil v USA aj v Európskej únii," uzavrel Krúpa. 

Súvisiace články