Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Novou posilou Demokratov je Mihál. Ďuriš Nicholsonová ho označila za najlepšieho ministra práce v histórii
Zdielať na

Novou posilou Demokratov je Mihál. Ďuriš Nicholsonová ho označila za najlepšieho ministra práce v histórii

BRATISLAVA / Hoci najprv nechcel vstúpiť do Jablka Lucie Ďuriš Nicholsonovej, kde pomáhal so sociálnym programom, napokon sa nechal presvedčiť Demokratmi Eduarda Hegera.

Jozef Mihál v úvode zdôraznil, že jeho úlohou je nielen vypracovať tú najlepšiu sociálnu politiku štátu, ale postarať sa aj nastavenie daňovej politiky. "Pohneme sa dopredu a urobíme všetko to, čo je potrebné," povedal bývalý člen SaS, následne strany Spolu v rámci koalície PS/Spolu, následne opäť SaS a aktuálne Demokratov. 

"Vrátil som sa na platformu strany Spolu," dodal na margo menenia straníckych tričiek. Mihál do Demokratov zatiaľ vstupovať nemieni, pretože, ako povedal: "necítim sa komfortne v tejto pozícii"

Mihál zdôraznil, že reformy nie sú len úlohou Demokratov, ale aj občanov. "Chceme dať, čo najlepšiu ponuku, aby ste mali koho voliť," pokračoval Mihál. 

Lucia Ďuriš Nicholsonová sa o Mihálovi vyjadrila, že "bol najlepším ministrom práce a sociálnych vecí v histórii Slovenska". 

Bol to práve Jozef Mihál, ktorý bol výrazným kritikom sociálnych opatrení vlády Eduarda Hegera a jeho ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina). Ostro kritizoval nielen Matovičových "200 eur na dieťa", ale aj rodičovský bonus. O vízii exministra Palka, ktorú Milan Krajniak naplnil, hovoril Mihál ako o nedobrom a diskriminačnom zákone. 

Súvisiace články

Najčítanejšie